Despre cărți noi și cărți vechi

5 decembrie 2017
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

Dacă, plimbându-te agale prin labirintul urban, se întâmplă să dai peste un  anunț de genul Cumpar carti vechi sau Cumparam carti din toate domeniile, plasat discret la intrarea umbroasă a unui gang, pășește cu încredere și lasă-te condus de curiozitatea de a explora un teritoriu misterios și fascinant, căci dincolo de acel intrând te așteaptă... ai ghicit, un anticariat. Iar cine nu a trăit niciodată experiența unui anticariat și nu a gustat încă din senzațiile tari ale unei vânători de comori, iată, în continuare, câteva motive care ar trebui să-i spulbere orice ezitare.

Prin condiția lui eclectică, anticariatul oferă șansa de a descoperi, adunate la un loc, dincolo de mode și timp, într-o simultaneitate amețitoare, cărți de toate felurile, ediții vechi, rare, deja epuizate și ieșite din circuitul cotidian al librăriilor, cărți din toate timpurile, și pentru toate gusturile. Pentru bibliofilii, colecționari de rarități, anticariatul este, în spirit borgesian, echivalentul terestru al paradisului mult căutat. Poți avea surpriza de a găsi cărți ce au aparținut bibliotecilor private ale unor mari scriitori, cărți cu dedicații rare, cu notițe fascinante, adevărate comori și delicii livrești pentru cei  pasionați.

Un alt argument ar fi cel financiar, deoarece cărțile vechi (cu puține excepții) pot fi achiziționate și îți pot îmbogăți rafturile bibliotecii de acasă cu prețul unor eforturi financiare mult mai mici decât ar presupune colecționarea lor dintr-o librărie. În plus, vei avea surpriza să constați că o ediție mai veche, poate o traducere mai veche se dovedește net superioară unei ediții și unei traduceri mai recente a aceleiași cărți. Uneori și cărțile joacă după regula vinului bun: cu cât sunt mai vechi, cu atât concentrează esențe mai tari, cu atât sunt mai bune.

Intra si tu in universul virtual www.anticariat-carti.com!

Dacă unele fobii sau precauții (cum ar fi cele legate de acarieni, praf și terțe microorganisme) te împiedică să îndrăznești să pășești fizic într-un anticariat, există, mulțumită expansiunii în floare a lumii virtuale, și varianta online a anticariatului. Poți accesa, astfel, liniștit,  http://www.anticariat-carti.com, și, la distanța unui simplu click, te poți plimba, virtual, printre rafturile unei biblioteci aproape infinite, ghidându-te doar după gusturile și alegerile personale.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram