Desertul de sezon interzis gurmanzilor Rulouri cu scortisoara

Ingrediente:
Pentru aluat:
625 g faina
75 g zahar
1 varf cutit sare
20 g drojdie uscata
500 g unt Premium Natural Koliba
450 ml apa calduta

Pentru umplutura:
110 g unt natural Koliba
3/4 cana zahar
2 linguri scortisoara
1/2 cana stafide, nuci maruntite, fulgi de migdale (la alegere)

Mod de preparare:
Primul pas: prepararea aluatului. Amesteca ingredientele uscate intr-un bol: faina, zaharul, sarea si drojdia. Toarna apa calduta in timp ce amesteci ingredientele cu mixerul, pana se formeaza un aluat lipicios, care se aduna in jurul paletelor. Acopera aluatul cu un prosop si lasa-l sa dospeasca intr-un loc calduros, timp de 20 de minute sau pana isi dubleaza volumul.
Intinde aluatul pe un blat de lucru, in forma dreptunghiulara, cu laturile de aproximativ 60 cm X 30 cm.
Topeste partial untul pentru umplutura si unge cu el toata suprafata aluatului, apoi presara deasupra lui scortisoara, zaharul si, la final, nucile, stafidele sau fulgii de migdale. Ruleaza usor aluatul, apoi taie-l felii de 2-3 cm latime. Asaza feliile de rulada intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasa-le sa mai dospeasca inca 20 de minute.
Unge-le cu unt si baga-le in cuptorul incins la 180 de grade C, aproximativ 30 de minute, pana se rumenesc pe deasupra. Rulourile cu scortisoara se servesc cu o glazura simpla, preparata din unt amestecat cu zahar, vanilie si putina apa, sau simple.