fbpx

Densimetre din sticla – ce importanta prezinta in dotarile specifice unui laborator

densimetre din sticla

Analizele de laborator au o importanta deosebita pentru domenii dintre cele mai diverse. Dintre toate operatiunile realizate intr-un laborator, determinarea densitatii lichidelor isi gaseste utilizari multiple – reprezinta un aspect important in domenii precum medicina, fizica, chimie, dar este de asemenea utilizata in sectorul alimentar.

Avand in vedere toate aceste multiple utilizari, exista si diverse tipuri de densimetre – este vorba despre dispozitivele care ajuta la determinarea densitatii in cazul diverselor lichide. Principalele tipuri de densimetre, care se numara si printre cele mai utilizate sunt urmatoarele:

– Alcoolmetru – utilizat pentru determinarea concentratiei de alcool dintr-un lichid;

– Salinometru – folosit pentru a afla nivelul salinitatii dintr-un lichid;

– Urodensimetru – utilizat in domeniul medical, in principal in laboratoare de analiza, pentru determinarea densitatii urinei;

– Densimetru pentru antigel – foarte util pentru soferi si mecanici, care afla astfel cat de eficient este lichidul de antigel;

– Mustimetru – utilizat in industria alimentara, pentru a determina concentratia de zahar din must;

– Lactodensimetru – folosit in zootehnie, pentru stabilirea nivelului calitativ al laptelui etc.

Diversitatea domeniilor in care se utilizeaza aceste densimetre din sticla determina si necesarul unor echipamente de calitate, care sa ofere masuratori de precizie. Identificarea unui furnizor de incredere devine astfel o misiune obligatorie pentru orice laborator in care se doreste o dotare corespunzatoare. Din fericire, solutii exista si pot fi gasite indiferent de necesar.

Chiar si in mediul online exista disponibilitate si accesibilitate pentru asemenea articole. Website-ul Precisa.ro, specializat pe nisa aparaturii si echipamentelor necesare in laboratoare, ofera si asemenea solutii. Desigur, exista si o serie de recomandari premergatoare achizitiei, de care trebuie sa tina cont cei ce doresc sa aiba parte de precizie in cercetarile efectuate.

In primul rand, trebuie tinut cont de proprietatile lichidelor analizate, precum si de tipul de densimetru specific. Temperatura este un factor important in acest sens, intrucat pentru o masuratoare corecta este recomandat ca lichidul analizat sa fie la aceeasi temperatura cu cea ambientala, ori la una standardizata, de 20 grade Celsius.

Intervalul densitatilor pe care le poate analiza densimetrul achizitionat este de asemenea important. O gama prea mare de valori nu va reda mult prea precis rezultatele, in timp ce un interval restrans al valorilor densitatilor poate sa faca irelevante observatiile obtinute cu ajutorul unui densimetru nepotrivit pentru lichidul/fluidul analizat.

Calitatea materialelor din care este realizat densimetrul, dar si furnizorul acestuia reprezinta de asemenea aspecte de avut in vedere. Cei care doresc sa isi doteze corespunzator laboratorul vor avea grija sa aleaga de fiecare data furnizori de incredere si produse ce indeplinesc standardele de calitate impuse. Precisa.ro este exemplul unui asemenea furnizor, care ofera multiple echipamente si instrumente ce pot sa completeze dotarile necesare intr-un laborator.

Indiferent de domeniul in care sunt utilizate, indiferent de tipul de fluide pentru care se folosesc pentru analize, densimetrele nu trebuie sa lipseasca din aparatura si instrumentarul unui laborator de cercetare. Piata vine cu solutii diverse si chiar in cadrul site-ului mentionat utilizatorii pot fi pusi in incurcatura de numarul ridicat de modele disponibile. Pentru a inlatura insa orice nelamuriri, consultantii de la Precisa stau la dispozitia clientilor cu informatii si detalii despre fiecare tip de produs, in asa fel incat achizitia sa fie efectuata in deplina cunostinta de cauza, cu siguranta ca alegerea a fost una potrivita.