fbpx

Delaco a crescut cu 25% productivitatea angajaților

Delaco Distribution – unul dintre cei mai mari jucători de pe piața brânzeturilor din România – a implementat un soft performant pentru automatizarea și optimizarea celor 11 depozite ale companiei. Creșterea cu 25% a productivității, trasabilitatea completă și instruirea rapidă a noilor angajați sunt doar câteva din beneficiile obținute de către distribuitor cu soluția pentru managementul depozitelor, oferită de Senior Software.

delaco WMS senior softwareDistribuitorul renumitelor brânzeturi Delaco, unul dintre cei mai importanți furnizori de pe piața de produse lactate din România, a automatizat și optimizat cele 11 depozite, obținând 100% trasabilitate, iar rata erorilor de procesare a datelor este acum aproape de zero. Datorită depozitării inteligente și a optimizării traseelor de picking, compania are cu 15% mai mult spațiu, o productivitate cu 25% mai mare în rândul angajaților și livrează produsele în 24 de ore, oriunde în țară.

Cu o cifră de afaceri de peste 90 de milioane de euro, Delaco și-a îmbunătățit considerabil activitatea după implementarea soluției WMS – pentru managementul depozitelor, de la Senior Software. Printre rezultatele obținute se numără:

  • 100% trasabilitate, de la recepție și până la livrare
  • Rata erorilor umane în procesarea datelor este aproape de zero
  • Creșterea cu 25% a productivității angajaților
  • Greșelile de colectare în procesul de picking au ajuns la un procent de sub 1%
  • Mărirea cu 15% a spațiului pentru depozitare
  • Creșterea vitezei de procesare a datelor/comenzilor – livrare în 24 h
  • Scurtarea traseelor și a timpilor de picking
  • Instruirea rapidă a noilor angajați

Stabilitatea soluției, cel mai mare beneficiu

Stabilitatea, intuitivitatea, dar și interfața user-friendly sunt câteva dintre caracteristicile softului WMS apreciate de echipa Delaco, beneficiile remarcându-se la scurt timp după implementare.

“După implementarea sistemului WMS de la Senior Software, cel mai mare beneficiu pe care l-am remarcat a fost stabilitatea soluției. Nu sunt necesare intervenții zilnice sau săptămânale pe sistem, acuratețea datelor este mult mai mare și numărul de erori a fost considerabil redus. În plus, interfața prietenoasă a soluției WMS a condus la reducerea timpilor de training pentru angajații noi și cei existenți”, a declarat Marius Istrate, IT Manager – Delaco.

“Avem 100% trasabilitate de la intrare și până la livrare”

Prin reorganizarea zonelor și a modului de depozitare, precum și prin așezarea inteligentă a mărfurilor pe categorii, echipa Delaco a economisit timp, spațiu și a crescut acuratețea proceselor și productivitatea în depozit.

Delaco WMS

“În ceea ce privește optimizarea layoutului din depozit, în urma discuțiilor cu echipa Senior Software, am renunțat la niște rafturi gravitaționale, în favoarea unor rafturi verticale și astfel am reușit să creștem viteza de deplasare a pickerilor.

Printre beneficiile măsurate, putem enumera creșterea spațiului de depozitare cu 15% și a productivității angajaților cu 25%. De asemenea, a crescut viteza de prelucrare și transmitere a datelor și a scăzut procentul datorat erorilor umane aproape de zero. Toate procesele din depozit sunt definite în WMS și avem 100% trasabilitate de la intrare și până la livrarea la clientul final. Acuratețea pickingului s-a îmbunătățit foarte mult, iar greșelile din timpul colectării produselor au scăzut sub 1%, a menționat Ildiko Uzoni, Logistics Manager – Delaco.

Echipa Delaco a ales să utilizeze în depozite și o serie de echipamente Zebra, furnizate prin platforma itDepot, soluțiile hardware venind în completarea softului WMS.

Despre Delaco

Delaco și-a început activitatea în 1996, ca o afacere de familie, cu trei angajați, devenind de-a lungul anilor unul dintre principalii furnizori de produse lactate pentru marile rețele de magazine din România. În prezent, activitatea de bază a businessului constă în vânzarea și distribuția brânzeturilor, Delaco având un depozit central în Codlea (Brașov) și alte 10 depozite de cross-docking la nivel național. Cu o cifră de afaceri ce depășește 90 de milioane de euro, la ora actuală în cadrul companiei activează peste 400 de angajați.

Despre Senior Software

Senior Software este singurul furnizor de sisteme software din România cu un pachet complet de soluții integrate. Fondată in 2003, compania a realizat până în prezent peste 400 de implementări de succes, utilizând cele mai noi tehnologii de la Microsoft alături de platforme testate la nivel internațional precum Tableau Software sau Logistics Vision Suite de la Mantis Informatics.

Senior Software a pornit businessul cu o singură divizie, iar, în prezent, dispune de 6 divizii prin care se implementează sisteme intuitive de tip ERP, BI, SCM, MES, E-commerce și Hardware. Compania își desfășoară activitatea în patru locații din România (București, Constanța, Cluj, Iași) cu o echipă formată din aproximativ 150 de angajați.

Alte companii care utilizează softul WMS, dar și alte soluții Senior Software customizate după nevoile de business: Libris.ro, Ocean Fish, Royal Computers, TeraSteel, Parmafood, Sano Vita și nu numai.