Declinul si renasterea caloriferelor din fonta

radiatoare de otel

Candva, caloriferele de fonta se gaseau in fiecare casa. Desi utilizatorii erau foarte multumiti de ele, au inceput sa fie inlocuite cu radiatoare de otel sau aluminiu, deoarece fonta ajunsese demodata. Desi este un material extrem de rezistent si durabil, oamenii au preferat alte tipuri de materiale si design-uri pentru caloriferele lor.

Cu toate acestea, in vremurile actuale suntem partasi unei noi schimbari de atitudine. Moda clasica a devenit rece si impersonala, iar elementele vintage capata tot mai mult teren, inclusiv caloriferele din fonta. Ca urmare a acestei mici renasteri din domeniul radiatoarelor, fonta a ajuns din nou in lumina reflectoarelor.

Initial, radiatoarele din fonta erau recunoscute pentru eficienta lor, mai ales acolo unde utilizatorii erau racordati la caldura centralizata a orasului. Cand au inceput sa apara centralele termice personale, aceste calorifere s-au dovedit aproape ineficiente datorita consumului de gaz si energie electrica pentru a ajunge la randamentul dorit. Acesta a fost momentul in care utilizatorii au trecut la calorifere de aluminiu sau otel, deoarece acestea se incalzeau mult mai repede si emiteau caldura in mod eficient. Evident, odata ce se oprea centrala termica, dispozitivele de incalzire se raceau intr-un timp mult mai scurt decat caloriferele din fonta.

Astazi, cand toata lumea cauta eficienta energetica si de oricare alta natura, caloriferele din fonta au inceput sa fie apreciate din nou. Radiatorul din fonta se bucura de o renastere majora in popularitate si a devenit o caracteristica de dorit, fiind folosit atat in casele moderne cat si in cele clasice, datorita eficientei lor, mai ales atunci cand sunt asociate cu sisteme de incalzire ecologice.

Calorifere de aluminiu sau otel, radiatoare de otel si altele | ecalorifere.ro

calorifere de aluminiu

Radiatoarele din fonta, cu o schema de culori bine aleasa, pot adauga dimensiuni noi unei camere moderne si pot oferi un punct focal distractiv. Intrucat acest tip de calorifere inca sunt in curs de dezvoltare, in majoritatea cazurilor, pretul lor va fi mai mare decat cel al radiatorului de otel sau al panoului de aluminiu, insa gandind la eficienta si la economii financiare pe termen lung, radiatoarele din fonta ar trebui sa fie o varianta buna de luat in considerare.

Atunci cand decideti sa schimbati caloriferele sau cand doriti produse de calitate la preturi corecte, nu trebuie decat sa accesati http://ecalorifere.ro/ si sa cautati ce vi se potriveste mai bine!