fbpx

De ce sangereaza gingiile si care sunt posibilele cauze si efecte ale acestei afectiuni?

Sangerarea gingivala este una dintre cele mai des intalnite probleme care deranjeaza pacientii care se prezinta la cabinet stomatologic din sector 6, https://plazadent.ro/. Aceasta afectiune, cel mai adesea, nu este bagata in seamna si este asociata cu o sensibilitate la nivelul gingiilor. Adevarul este ca sangerarile gingivale pot fi un semnal de alarma pentru aparitia unor afectiuni precum parodontoza sau gingivita, asociate cu caderea dintilor.

Din pacate, nu multi pacienti inteleg conceptul de sanatate a cavitatii orale si importanta acestuia. Abia cand ajung la clinica stomatologica Plaza Dent si medicul specialist le pune un asemenea diagnostic si le explica pericolele si implicatiile unei asemenea afectiuni, pacientii inteleg importanta procedurilor de igienizare dentara personala si profesionala.

Cauzele sangerarilor gingivale

Inflamatia gingivala, denumita gingivita si care se manifesta prin sangerari la nivelul gingiilor, este un semnal de alarma care ar trebui sa indrume pacientul catre medicul stomatolog in vederea tratarii din timp a simptomelor si pentru a gasi cauza exacta a acestei afectiuni. Instalarea bolii degenerative a gingiei, care poate sa duca la pierderea dintilor, este un proces reversibil in cazul in care se afla in stadiu de sangerare gingivala.

Pacientii trebuie sa isi puna semne de intrebare in cazul in care gingiile devin rosii, inflamate, in cazul in care se instaleaza respiratia urat mirositoare in gura, in cazul in care apar spatii intre gingie si dinte. De asemenea, pacientii care observa sangerari gingivale in timpul periajului trebuie sa fie constienti de pericolul care ii paste, pericol care poarta denumirea de parodontoza.

Efectele sangerarilor gingivale netratate

Sangerarile gingivale netratate progreseaza foarte usor spre parodontita, o patologie in care este afectat gradul de implantare a dintilor in os. Bacteriile elimina toxine se adauga inflamatiei existente si se transforma in infectie. De asemenea, structurile de sustinere a dintilor isi pierd capacitatea de aparare si, astfel, pierderea dintilor devine inevitabila.

Sangerarile gingivale netratate sunt principala cauza a pierderii dintilor si ascund o suferinta a structurilor de sustinere a acestora. Cu cat pacientii actioneaza din timp, de la primele sangerari gingivale, cu atat este mai mare posibilitatea de a preveni efectele nedorite ale acestei afectiuni, care poate deveni o problema estetica si de masticatie.

Cabinet stomatologic din sector 6 | clinica stomatologica Plaza Dent | plazadent.ro

cabinet stomatologic din sector 6

In concluzie, sangerarile gingivale nu trebuie trecute cu vederea, deoarece pot pune in pericol integritatea danturii, sanatatea dintilor si pot necesita interventii destul de costisitoare, precum implanturile dentare si protezele dentare fixe sau mobile.