De ce sa faci placarea peretilor cu lambriu din lemn

30 octombrie 2022
Autor:
Content SEO

Atunci cand construiesti o casa, este foarte important sa faci alegeri intelepte cand vine vorba despre materiale. Modul in care selectezi materialele este unul care iti va influenta confortul si linistea pentru foarte multa vreme. In prezent, este tot mai in voga atat in Romania, cat si in Europa, materialul de timp lambriu lemn. Acesta este folosit atat la amenajarea locuintelor, cat si la renovarea celor deja existente.

Beneficiile pe care le oferi acest material sunt atat de ordin functional, cat si de ordin estetic. El poate fi utilizat in incaperi precum livingul, dormitorul, baia sau bucataria. Lemnul ramane un material clasic, oferind caldura si senzatia de “acasa“ oricarui spatiu. Iata care sunt cele mai importante beneficii pe care ti le pot oferi structurile de acest fel si de ce merita sa le utilizezi la tine acasa!

Lambriu din lemn: ce este si de ce merita sa il folosesti

Pentru a intelege cum functioneaza si de ce este util lambriul din lemn, este important sa stii ce reprezinta acesta. Lambriurile sunt lamele care se monteaza in mod foarte asemanator cu cel in care se instaleaza parchetul. Ele pot fi utilizate atat in interior, cat si in exteriorul locuintei si se monteaza pe pereti. Se pot monta pe zidarie, inlocuind lavabila.

In acelasi timp, ele pot fi montate si peste peretii vopsiti, daca renovezi. Iata care sunt cele mai importante avantaje pe care ti le ofera acest tip de lambriu si de ce merita sa incluzi si tu structurile din aceasta categorie in proiectele tale de renovare sau amenajare:

  • izolare fonica - structurile din lemn garanteaza o izolare fonica suplimentara, completand foarte bine zidurile din beton. Acest lucru te poate ajuta sa te bucuri de liniste, dar si sa te manifesti fara a deranja vecinii atunci cand dai o petrecere sau in situatia in care ai un copil mic;
  • izolare termica - lemnul este si un material cu excelente proprietati de izolare termica. Chiar daca exista solutii mai performante prin care poti izola termic o locuinta, acesta este un alt avantaj oferit de lambriurile din lemn. Beneficiul completeaza in mod util toate celelalte calitati ale acestor structuri;
  • aspect excelent - lemnul este un material clasic, care va avea mereu de partea sa latura estetica. Nimic nu ofera eleganta pe care o garanteaza structurile din lemn, atunci cand vine vorba despre decorarea sau completarea unei case. Lambriul din lemn respecta aceasta regula si se transforma rapid intr-o piesa de decor;
  • rezistenta - structurile din lemn masiv sunt rezistente din mai multe puncte de vedere. Din punct de vedere estetic, culoarea lor nu dispare in timp si nu se modifica. Din punct de vedere structural, lambriurile din lemn masiv sunt foarte rezistente la socuri mecanice, termice si de orice alta natura.

Exista si posibilitati alternative, precum lambriul din PVC sau din MDF. Desi ofera destule beneficii, acestea nu se ridica la nivelul utilitatii si aspectului pe care le ofera lambriurile din lemn. Intra pe Construiesti.com si descopera cum poti comanda cele mai rezistente si aspectuoase variante de lambriu din lemn esenta molid. Lambriul este disponibil la un pret excelent, de sub 100 de lei pe metru patrat. Poti beneficia si de reduceri si transport la domiciliu, intr-un termen foarte avantajos!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram