fbpx

De ce sa cumparam panze pentru pictura pe sasiu ?

Conform studiilor de piata din domeniu panzele de pictura reprezinta o solutie economica ce se poate achizitona la un pret redus si are un beneficiu din ce in ce mai mare pentru a creste creativitatea in randul copiilor sau a adultilor ce sunt pasionati de arta picturii, acestea se pot gasi intr-o varietate foarte mare de forme si gramaje, iar cele mai populare sunt amplasate pe sasiuri confectionate din lemn de brad pentru o rezistenta si durabilitate mai mare in timp, in functie de conditiile de depozitare.

Atunci cand alegem sa achizitionam una sau mai multe panze pentru pictura prezentate aici acrilice, ulei sau tempera trebuie sa luam in considerare anumite aspecte ce tin de buna absorbtie a, articolelor pe care le folosim in operele ce incercam sa le ducem la bun sfarsit. Cele mai populare sunt cele realizate din bumbac, acestea au un raport calitate pret excelent, fiind mai ieftine decat cele de in care se gasesc si mai greu in magazinele de specialitate ce comercializeaza astfel de tipuri de produse.

Dimensiunea este foarte importanta in alegerea lor, cele mai sunt perfecte pentru crearea de peisaje artistice, pe langa cele mici ce se utilizeaza in special pentru portrete, dar cel mai bine sa avem toate marimile la indemana pentru a putea beneficia de relaxare sporita atunci cand dorim sa pictam ceva, dar ideile vin pe parcurs. Un alt tip excelent este placajul, acesta fost si primul suport folosit inca din antichitate pentru ilustrarea diverselor imagini peisagistice sunt foarte usor de transportat, se pot depozita in orice mapa, iar aceasta varianta este ideala pentru studenti cand fac practica.

Longevitatea acestora este una foarte mare daca este ferita de intemperii si temperaturile ridicate, precum si de razele directe uv, ce vor deteriora in mare parte nu neapara compozitia panzei, ci calitatea culorilor si a creatilor de pe acestea. Este indicat sa fie depozitate in camere special amenajate ce pastreaza o temperatura constanta si nu existe diferente mari intre perioada de zi si cea de noapte.

Alegerea pe care o facem trebuie sa fie subiectiva si sa alegem fix ceea ce se muleaza pe caracteristicile noastre indiferent de costul acestora, gramajul folosit pe panza de pictura poate sa varieze destul de mult, de la 250 gr pana la 380 gr/mp, ceea ce se va vedea exponential in pretul pe care acestea il au, datorita calitatii mai bune. Pentru a face lucrari profesionale nu trebuie sa facem rabat la calitatea materialelor, dar atunci cand alegem sa facem ceva doar pentru a ne relaxa putem sa nu punem un accent foarte mare pe astfel de lucruri.