fbpx

De ce sa alegi vesela de ceramica?

ceramica bucatarie

Alegerea unui serviciu de vesela nu este atat de simpla pentru decorarea mesei. Desigur, de cele mai multe ori alegi in funtie de preferinte, dar nu trebuie sa uiti sa tii cont si de alte cateva elemente pentru durata de viata si intretinere. Pentru frumusetea serviciilor, dar si soliditatea pe care o ofera, ceramica este esentiala in toate bucatariile. Iti spunem totul despre vesela ceramica, super trendy in acest an!

Cum este ceramica bucatarie diferita de portelan? Se pot pune farfurii ceramice in masina de spalat vase? Ceramica se sparge usor? Iata tot ce trebuie sa stii despre acest tip popular de vesela.

Ceramica si portelanulk: care sunt diferentele dintre cele doua?

Cuvantul „ceramica” poate fi folosit pentru a desemna materialul unui obiect: lut ars la temperatura ridicata, dar si pentru a vorbi despre tehnica care permite realizarea acestuia. Aici portelanul este uneori considerat o subcategorie a familiei ceramicii! Intr-adevar, farfuriile din ceramica si portelan au acelasi proces de fabricatie.

Adevarata diferenta dintre cele doua consta asadar in faptul ca portelanul este mai subtire si mai translucid decat ceramica. Portelanul are, de asemenea, un aspect mult mai stralucitor. Mai grea si mai putin lucrata, ceramica este asadar considerata mai „rustica”.

Vesela ceramica: avantaje

De-a lungul timpului, insa, ceramica si-a facut un nume pe mesele sic. Atat de mult incat seturile de vesela din ceramica sunt acum foarte populare pentru decorarea mesei tale. Adio aspectului vechi si de moda veche, formele farfuriilor, modelele dragute si culorile atragatoare te invita acum sa alegi vesela ceramica de bucatarie.

Primul punct pozitiv al veselei ceramice este durata de viata considerabila. Obiectele ceramice sunt apreciate pe buna dreptate pentru soliditatea lor si rezistenta la soc termic: ceramica este rezistenta la caldura extrema si deci, la trecerile in cuptorul electric si in cuptorul cu microunde.

De asemenea, de-a lungul timpului, sunt foarte putine zgarieturi si crapaturi pe placile ceramice. Gata cu petele legate de alimente, sosuri si grasimi, rugina legata de numeroasele spalari cu apa.

In sfarsit, ultimul punct pozitiv necunoscut: ceramica evita literalmente transferul ionilor metalici in alimente. Un detaliu considerabil pentru ca permite, pe termen lung, lupta impotriva imbatranirii organismului.

Intretinere: tot ce trebuie sa stii despre vesela ceramica

Deoarece ceramica este foarte rezistenta, nu exista nicio contraindicatie privind introducerea vaselor ceramice in masina de spalat vase. Totusi, pentru a-si pastra stralucirea, e de preferat intotdeauna sa iti clatesti farfuriile ceramice cu apa curata dupa ce le-ai spalat cu un burete si detergent.

Comanda de aici ceramica dorita!