De ce să alegi traverse cale ferata din material lemnos?

16 august 2020
Autor:
IzzyReduceri

Societatea actuală este una dintre cele mai mari producătoare de traverse cale ferata care adeseori sunt confecționate doar din material lemnos de diferite specii, acesta fiind un element important cu caracteristici deosebite. Atât pe piața din România cât și cea internațională lemnul are un nivel ridicat de folosire datorită proprietăților și a calității.

Traverse cale ferata și utilitatea acestui material

În ceea ce privește rolul unor traverse cale ferata realizate dintr-un material lemnos acesta poate îmbrăca mai multe întrebuințări în funcție de necesitățile clienților :

  1. Pot fi folosite traverse din lemn pentru crearea specifică a căilor ferate precum cele de tramvai, tren sau metrou cât și pentru poduri industriale sau pentru căi ferate industriale.
  2. Traversele din lemn sunt o alegere potrivită și durabilă atunci când vorbim despre realizarea unor căi de acces precum intrări, scări, alei etc.
  3. Fiind un material ușor și accesibil pentru a crea diferite unități vizuale, traversele din lemn pot fi potrivite și pentru amenajarea unor terase sau spații verzi.

Traverse cale ferată - caracteristici

   Materialul lemnos este un material natural, aspect care aduce din start proprietăți particulare și deosebite. Este organic cu o origine vegetală a cărui structură celulară ajută la pătrunderea diferitelor esențe benefice, acestea diferind de la o specie alta. Materialul lemnos este alcătuit din fibre având o structură orientată, care la rândul ei este completată de celule cu membrană lignificată care duc la formarea unor țesuturi specializate prin care se mărește calitatea și rezistența lemnului. De ce este benefic acest aspect în vederea realizării unor traverse cale ferata?

Rezistența materialului lemnos este importantă pentru a asigura siguranță și încredere transportului pe căile ferate a diferitelor autovehicule, fie că vorbim de tren sau tramvai. În ceea ce privește proprietățile fizice ale lemnului, acestea depind de mai multe elemente cum ar fi - specia în sine a lemnului,  modul de debitare, condițiile în care este păstrat, umiditatea și până la prezența defectelor care pot apărea. Cele mai importante dar și decisive proprietăți ale lemnului ca materie primă sunt influențate de condițiile de păstrate și modul în care este prelucrat lemnul pentru a îndeplini standardele unor traverse cale ferata.

Lemnul - cel mai bun material în prelucrarea traverselor

Duritatea materialului lemnos

Unul dintre cele mai importante aspecte ale unor traverse de cale ferată este duritatea. Duritatea este reprezentată de rezistența lemnului asupra diferitor factori externi, cum ar greutatea trenurilor, în special a celor transportatoare de mărfuri. Lemnul se opune acestei greutăți fiind dificilă ruperea acestuia, motiv pentru care este cel mai potrivit pentru construirea traverselor întrebuințate căilor ferate.

Multitudinea rezistențelor mecanice

Rezistențele mecanice ale lemnului sunt redate de specia acestuia și gradul de executare de a efortului cu privire la  direcția fibrelor. Tocmai din acest motiv, cele mai folosite specii de lemn sunt cele de natură tare care pot da randament în diferite situații. Lemnul de esență tare se poate încadra în specii precum - stejarul.

Pamirco - traverse lemn pentru cale ferata

Compania Pamirco este specializata in constructia de traverse de cale ferată / wooden railway sleepers din anul 2005. Activitatea principală a societăţii este tăierea şi rindeluirea lemnului cu impregnarea lemnului.

Scopul companiei Pamirco este sa ofere calitate, experienta si produse de prima clasa clientilor sai. Succesul companiei Pamirco este datorat fiecarui membru al echipei sale in egala masura.

Email: [email protected]

Adresa: Romania, Timis County, Manastiur, no. 105/A, P.O. 307275

Telefon: +40 256 325 831

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram