De ce plafonierele de interior reprezinta solutii eficiente de iluminat?

In orice locuinta, iluminarea este un criteriu foarte important pentru stabilirea confortului locatarilor. Cele mai bune corpuri de iluminat se gasesc acum atat in magazinele de specialitate, cat si in magazinele online. Exista solutii de iluminat complet functionale si estetice, dar si solutii care intrunesc numai criteriul estetic sau numai pe cel functional.

Plafonierele de interior reprezinta elemente demne de luat in calcul si utile in desfasurarea diferitelor activitati prin casa, precum si pentru crearea unei ambiante placute. Magazinul online EGLO Romania ofera persoanelor interesate solutii de iluminat care imbina esteticul cu utilitatea si functionalitatea.

Tipuri de corpuri de iluminat de interior

Iluminatul in interior permite realizarea unor modificari si ajustarea unor zone de interes chiar si dupa amenajarea completa a locuintei. Nu este obligatoriu ca locatarii sa porneasca de la zero pentru valorificarea unei anumite zone sau pentru a aduce imbunatatiri casei, ci este suficienta achizitionarea corpurilor de iluminat potrivite. Pe piata sunt disponibile mai multe tipuri de corpuri de iluminat.

Corpurile de iluminat de tavan includ lustrele, plafonierele si candelabrele, acestea fiind elemente centrale, care se aleg in functie de marimea si de designul camerei. Candelabrele sunt corpuri de iluminat cu un design deosebit si cu dimensiuni mari fata de lustra si de plafoniera, folosite, de regula, in sufragerii sau livinguri elegante sau amenajate in stil clasic. Lustrele se potrivesc cel mai bine in dormitor sau in camera copilului, uneori si in bucatarie, iar modelele de plafoniere de interior sunt mai potrivite pe hol si in baie.

Solutiile de iluminat de perete sau aplicele sunt necesare pe holuri sau in zonele unde se cere un iluminat secundar, inlocuind chiar si veiozele in anumite cazuri. Corpurile de iluminat independente, pe de alta parte, reprezentate de veioze, lampi si lampadare sunt ideale pentru a ilumina numai o parte a unei camere, un obiect de mobilier sau o zona mai restransa.

Cum alegi cele mai bune plafoniere de interior

Plafonierele de interior sunt foarte des intalnite in cadrul locuintelor, datorita versatilitatii si diversitatii de stiluri. Acestea sunt asezate direct pe tavan, montate cu ajutorul unui lant sau a unei tije, folosite cel mai adesea in incaperi de dimensiuni mici, cu un spatiu limitat.

Dimensiunea plafonierelor este primul si cel mai important criteriu de alegere al acestor corpuri de iluminat. Cele mai bune plafoniere sunt cele care se incadreaza in camera in care sunt montate. Unele au forme rotunde, patrate sau dreptunghiulare. Intr-o singura incapere se pot monta mai multe plafoniere, dar o singura plafoniera mare, in tavan. Se va masura lungimea si latimea camerei inainte de alegerea plafonierei.

Designul plafonierelor este la fel de important. Acesta poate fi modern, in cazul in care camera este amenajata in stil modern. Corpurile de iluminat trebuie sa aiba finisaje care sa se incadreze in spatiul in care vor fi montate.

Nu in ultimul rand, plafonierele se aleg in functie de sursa de iluminat, unele avand becuri fluorescente, incandescente, cu LED sau cu halogen. Utilizatorii trebuie sa tina cont de lumina si de consumul fiecarui tip de sursa de iluminat in parte.