De ce merită să învățați Java?

17 decembrie 2021
Autor:
Libra WEBCORP

Fiecare programator aspirant a auzit cu siguranță despre limbajul Java, care merită cunoscut. Mulți oameni au luat asta în serios și s-au înscris la un curs, în timp ce alții studiază Java pe cont propriu. Unii oameni se întreabă de ce merită să învețe Java, iar acest articol este creat pentru ei.

Java este una dintre acele limbaje care merită studiate până la capăt. Vă permite să produceți aproape orice online și vă oferă mai multe perspective profesionale.

Java și JavaScript – diferențe

Cele două coduri pot părea identice la prima vedere, însă aceasta este doar o similitudine de suprafață. Limbajul de programare Java este sincron, ceea ce înseamnă că liniile sale de cod sunt scrise individual; JavaScript este folosit în frontend. Limbajul Java este sincron, ceea ce înseamnă că citirea codului scris se face linie cu linie; JavaScript este asincron. Permite așa-numita execuție a codului multithreading și asincron.

Pentru ce este limbajul Java folosit?

Java a fost înființată în 1995 cu intenția de a fi utilizat pentru televiziunea interactivă. Funcția Java „scrie o dată, funcționează oriunde” a pus bazele ascensiunii sale fulgerătoare. Într-un sondaj recent VDC Research, Java s-a clasat pe locul 1 drept cel mai bun limbaj de programare în nouă din 14 domenii. Java a apărut ca al doilea cel mai important limbaj când vine vorba de AI, realitate augmentată sau realitate virtuală. Este folosit de 9,1 milioane de programatori, reprezentând 69% dintre cei angajați cu normă întreagă în domeniu. Java este cel mai comun limbaj de programare din lume astăzi.

Merită să învățați Java?

Cererea de programatori Java este încă mai mare decât resursele umane disponibile. În cazul unei probleme, există o comunitate online înfloritoare de programatori Java care se ajută unii pe alții. Învățarea Java nu este o muncă de un singur om; este un efort de echipă pentru a stăpâni limbajul.

Limbajul de programare Java are aproape 25 de ani. Este folosit de Google, Amazon, Netflix și milioane de alte site-uri web și aplicații importante. Java este disponibil atât în versiune comercială, cât și în versiune open-source, ceea ce îl face un limbaj accesibil tuturor. Progresele recente ale limbajului îl fac potrivit pentru soluții cloud și fără server.

Pe scurt: Java este unul dintre cele mai flexibile și mai sigure limbaje de programare disponibile. Învățarea Java este o opțiune minunată, în special pentru persoanele care abia încep programarea și își doresc o bază solidă.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram