fbpx

De ce este bine sa te aprovizionezi de la specialistii in agricultura?

Ca in orice domeniu de activitate, in agricultura diferenta dintre o cultura sanatoasa si un proiect esuat consta in consultanta oferita de un specialist cu experienta. Acesta ofera cele mai bune informatii despre seminte, despre substantele de utilizat pentru protejarea culturilor de daunatori si pentru favorizarea dezvoltarii plantelor.

Este necesara deplasarea la sediul unei companii specializate? Nu! In prezent ai toate datele disponibile online. De exemplu, pe http://plantmaster.ro gasesti tot ce ai nevoie: informatii prin chat live, telefonic sau in descrierea produselor, stocuri suficiente, plata online rapida si sigura, livrare oriunde in tara, servicii post-vanzare.

Pentru binele culturilor tale, este util sa apelezi la cunoscatori. Randurile de mai jos iti vor explica de ce este bine sa te aprovizionezi de la specialistii in agricultura.

Ai acces la semințe de calitate.

Grijile in agricultura incep de la alegerea materialului saditor. Productivitatea unei plantatii depinde, in primul rand, de calitatea semintelor, rasadurilor sau a pomilor fructiferi. Este important ca toate acestea sa fie disponibile – in stoc sau la termen – in orice perioada a anului.

Un material saditor de calitate trebuie sa indeplineasca un set de atribute:

 • sa fie pur, genetic si fizic;
 • sa nu contina seminte ale altor culturi;
 • sa nu fie afectat de boli sau daunatori;
 • sa aiba putere de germinare si vigoare in crestere;
 • sa aiba un continut optim de umiditate – cereale: 10-12%, legume: 5-6%.

Semintele bune sunt cea mai putin costisitoare si sigura sursa a unei culturi de calitate. Eficienta celorlalti adjuvanti depinde, in mod covarsitor, de calitatea acestora. In plus, tocmai pentru ca sunt de calitate superioara, cantitatea de seminte utilizata este mica. Beneficiile utilizarii unor seminte superioare sunt multiple:

 • productie mare si de inalta calitate;
 • infestare scazuta cu ierburi a suprafetei agricole;
 • adaptabilitate crescuta la conditiile de mediu si calitatea solului;
 • grad ridicat de predictibilitate a recoltei.

Ai substantele chimice potrivite fiecarei nevoi.

In cadrul lantului trofic, plantele sunt singurele producatoare de hrana, ele sintetizeaza dioxidul de carbon din apa, aer si sol si folosesc lumina solara ca principala sursa de energie. Fotosinteza este cel mai important proces chimic pentru sustinerea vietii pe Terra, iar fara ea viata – cel putin asa cum o cunoastem noi – nu este posibila. Drept urmare, dezvoltarea plantelor este esentiala pentru ecosistem.

Compusii chimici, organici sau anorganici, sunt parte integranta din agricultura, iar culturile de calitate nu pot creste fara ajutorul acestor substante care se impart in mai multe categorii:

 1. Fertilizatori (ingrasaminte) – foliari, hidrosolubili, solubili; hranesc plantele cu elemente chimice esentiale pentru dezvoltarea lor (calciu, fosfor, potasiu, azot) si se aleg in functie de tipul solului si de cultura-tinta;
 2. Erbicide – substante chimice cu actiune toxica generala (pentru orice specie de planta) sau selectiva (vizeaza anumite specii);
 3. Insecticide (pesticide) – compusi chimici care elimina sau impiedica dezvoltarea insectelor daunatoare culturilor;
 4. Acaricide – folosite in combaterea acarienilor (paianjenilor), cu actiune generala (elimina in orice stadiu – adult, larva, oua) sau specifica (elimina daunatorii in anumite stadii de dezvoltare);
 5. Fungicide – amestecuri de substante (formaldehida, sulf, cupru) utilizate pentru combaterea bolilor criptogamice la plante (fungi sau ciuperci), dar inofensive pentru plante;
 6. Adjuvanti – produse care amelioreaza calitatea tratamentului, controland efectele substantei active.

Gasesti unelte de calitate la preturi competitive.

Pentru a lucra eficient pamantul, ai nevoie de o gama larga de unelte si echipamente agricole pentru activitati specifice. Specialistul iti poate recomanda acel producator și acea varietate de utilaje, care pot acoperi cel mai bine lucrarile de efectuat in solar, intr-o ferma, in gradina din spatele casei etc.

O companie specializata iti va furniza, asadar, seminte de cereale, seminte de legume, pomi fructiferi, de la producatori cu reputatie buna, ori materiale pentru gradinarit peisagistic, la fel cum iti poate oferi optiuni de calitate in privinta instrumentelor.

Ca fermier sau gradinar, ai nevoie de un suport integrat: informatii tehnice, tehnologie, seminte de calitate si substante potrivite. Daca toate acestea sunt disponibile printr-un simplu click sau printr-un apel telefonic la un specialist, economisesti timp, bani si alte resurse pentru a obtine rezultatele scontate.