De ce e numarul partenerilor atat de important?

28 noiembrie 2019
Autor:
Felix Culpa SRL

Este un numar in privinta caruia multe cupluri isi fac griji. Este un numar in privinta caruia aproape toata lumea se intreaba. Si este un numar in privinta caruia atat barbatii, cat si femeile, mint in mod regulat: numarul partenerilor sexuali pe care i-au avut.

Despre ce atata tam-tam?

Ei bine, conform Miss 360, pentru cuplurile noi, poate fi o intalnire tensionata atunci cand vine vorba de a impartasi marele numar. Ce se intampla daca numarul unui partener este mai mare decat al celuilalt? Ce se intampla daca un partener considera ca numarul celuilalt este prea mare? Sau prea mic? Ce se intampla daca unul sau ambii parteneri nascocesc numarul partenerilor?

Indiferent ca esti intr-un cuplu sau nu, numarul partenerilor este adesea un mijloc de masura. Sunt normala? Am avut prea multi parteneri? Prea putini? Ar trebui sa incerc sa imi maresc numarul? Ar trebui sa incep sa mint si sa scad numarul?

Si asta e problema reala cu marele numar - creeaza mai multe intrebari decat raspunsuri.

De ce mintim

Barbatii adauga la numarul lor, in timp ce femeile scad. Este aceeasi veche poveste. Barbatii cu multe parteneri sunt adevarati armasari, in timp ce multe fete si femei sunt adevarate usuratice. Astfel, minciuna poate aparea ca singura modalitate de a depasi aceasta problema.

De ce nu ar trebui sa mintim

Numarul nostru este numarul nostru. Nu putem face nimic sa-l micsoram si odata ce o persoana se implica intr-o relatie monogama, cresterea acestuia nu mai este o optiune. Acceptarea este singura varianta.

De ce numarul nu inseamna nimic

Adevarul este ca nu numarul, cat motivatia din spatele lui conteaza. Exista oameni fericiti cu o viata sexuala sanatoasa si un numar mare de parteneri, precum si persoane cu un numar redus, la fel de fericiti.

De ce nu exista o cifra magica

Fiecare persoana are numarul sau. Si nu exista nici un motiv pentru care sa crezi ca numrul barbatilor ar trebui sa fie mai mare decat al femeilor. Cheia este sa facem alegeri constiente. Sa faci sex din cauza ca esti dependent de sex este la fel de nesanatos ca atunci cand faci sex din cauza fricii.

Cel mai mare si cel mai mic

Un numar mare poate fi un semn al anumitor probleme. De exemplu, atunci cand abuzul de droguri si alcool este motivul pentru promiscuitate. Sau, daca o persoana foloseste sexul ca o modalitate de a obtine ceea ce vrea, indiferent ca e vorba de atentie, control sau bunuri fizice.

Un numar mare insa poate insemna si pur si simplu faptul ca o persoana se bucura de sexualitatea si libertatea sa sexuala. Daca faci alegerile in mod liber si nu te ranesti pe tine sau alte persoane, e greu de spus care este cel mai bun numar.

Un numar mic poate insemna ca o persoana a facut alegeri bune, alegeri constiente si a optat sa se implice sexual numai cu persoane fata de care s-a implicat si emotional.

Dar aceasta poate insemna, de asemenea, ca poate avea frica de sex, de a se conecta cu o alta persoana la acest nivel. Religia, idealurile de famile, o istorie personala cu abuzuri si alte probleme pot fi radacina acestei probleme.

Care este numarul magic?

Concluzia este urmatoarea: indiferent de numar, sexul ar trebui sa isi gaseasca un loc in viata ta si sa nu fugi de el. Daca sexul (indiferent ca-l faci sau nu) incepe sa-ti afecteze serviciul, familia, prietenii, sanatatea etc., atunci este timpul sa cauti ajutor profesional.

Dintr-o anumita perspectiva, simplul fapt ca aceasta discutie exista este o problema. Concentrarea pe numarul partenerilor poate determina o persoana sa ia decizii proaste. Aceasta poate duce, de asemenea, la situatia in care o persoana se pedepseste in mod inutil. Nici una dintre aceste variante nu este sanatoasa pentru nimeni.

Deci, ar trebui sa iti impartasesti numarul? Doar daca trebuie. Doar daca tu si partenerul tau simtiti ca pur si simplu nu puteti trai fara sa stiti. Problema este ca, odata ce stii, nu mai exista acea portie de "necunoscut", cum obisnuia sa fie.Sexul este o parte importanta a unei vieti fericite si sanatoase. Si, in final, nu e vorba decat despre ceea ce functioneaza pentru tine. Deci, nu te mai ingrijora. Nu exista nici un numar magic, in orice caz, nu altul decat despre care ai descoperit ca functioneaza pentru tine. Adevaratul numar magic apare atunci cand faci ca orice experienta sexuala sa fie una placuta.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram