fbpx

De ce ar trebui sa inlocuiti aparatul de aer conditionat cu unul modern

In loc sa investiti in reparatii si piese noi si sa va multumiti cu un aparat care nu mai da randament, mai bine il duceti pe cel vechi la un centru de reciclare si profitati de ocazie pentru a achizitiona un climatizor nou care beneficiaza de cea mai avansata tehnologie.

Modele precum cele inverter sau pompele de caldura se deosebesc fundamental de un aparat de aer conditionat de generatie mai veche. In timp ce modelele din anii trecuti pur si simplu nu reusesc sa ofere un mediu placut din punct de vedere al temperaturii si umiditatii, sistemele de climatizare moderne se adapteaza la cerintele fiecarui utilizator in parte.

Daca jetul de aer produs de un aparat mai vechi era constant si devenea deranjant la un moment dat, instalatiile inverter adapteaza viteza de functionare a compresorului la temperatura din incapere. Astfel, nu va mai fi niciodata prea frig, nu veti avea nevralgii din cauza curentilor de aer si veti economisi energie.

Cel mai important aspect din punct de vedere cantitativ pentru un aparat de aer conditionat modern este, asa cum ne spun si specialistii, consumul de energie. Nu o spunem noi ci reprezentantul unui mare magazin care vinde aceste aparate si care a tinut sa ne arate ca: “Majoritatea clientilor care ne viziteaza magazinul isi doresc in primul rand un aparat economic, care sa nu coste mult pe termen lung, mai ales cand energia electrica se scumpeste din ce in ce mai mult si costurile de intretinere ajung sa ii determine pe beneficiari sa nu mai foloseasca aparatul”.

Daca inainte aparatele de climatizare nu pareau sa se diferentieze prea mult si oamenii le cumparau in functie de cel mai avantajos pret, odata cu lansarea noilor tehnologii si prioritatile s-au schimbat, iar clientii prefera sa investeasca mai mult intr-un aparat de ultima generatie, dar sa suporte cheltuieli ulterioare mult mai mici. Un aparat de climatizare modern consuma chiar si cu 50% mai putina energie.

O scurta dicutie cu un specialist in domeniu va poate clarifica imediat care sunt optiunile care pot sa va avantajeze si cum puteti obtine solutii personalizate. Varietatea de sisteme de climatizare de pe piata este destul de mare, iar lipsa de informare poate face ca intregul proces de inlocuire a vechilor climatizoare sa nu aiba efectul dorit.

Dupa ce alegeti aparatul de aer conditionat potrivit, instalarea lui de catre un tehnician licentiat este la fel de importanta ca si performanta aparatului, iar daca el este instalat necorespunzator nu va functiona corect, va consuma mult curent si in cele din urma s-ar putea chiar defecta. Avantajul unui aparat de aer conditionat avansat, fata de modelele precedente, este ca poate fi folosit tot timpul, mentinand paramentrii optimi de confort in incaperi. Daca aparatul vechi statea oprit toata iarna si vara va mai facea surprize cand nu mai pornea, noile sisteme de climatizare sunt aliati de incredere care nu va lasa balta nici cand temperaturile termometrelor ating valori extreme.

Toate cele prezentate sunt doar cateva dintre argumentele inlocuirii vechii aparaturi de climatizare, iar dumneavoastra nu ar trebui sa mai amanati nicio clipa imbunatatirea conditiilor de locuire, sau de lucru in birouri, prin instalarea unor climatizoare moderne.