De ce ar trebui să alegi un detartraj?

12 octombrie 2023
Autor:
S.C. Allproweb Computer SRL-D

Una dintre cele mai importante modalități de a menține o igienă orală adecvată este prin eliminarea plăcii dentare și a tartrului de pe dinți. Aceste depozite pot cauza carii dentare, inflamații ale gingiilor și alte probleme dentare.

Un detartraj regulat poate ajuta la prevenirea acestor probleme și la menținerea unei igiene orale optime. În acest articol vom explora de ce ar trebui să alegeți un detartraj pentru o igienă orală sanatoasă.

Prevenirea problemelor dentare

Un detartraj in sector 2, la Elveto Dent consta in indepartarea placii dentare si a tartrului de pe suprafata dintilor si de sub gingii. Placa dentara se formeaza din bacterii si particule alimentare care se acumuleaza pe dinti.

Daca nu este eliminata cu periajul si folosirea apei de gura, aceasta poate duce la formarea tartrului - o substanta dura si poroasa care se aduna pe dinti si cumuleaza bacterii.

Aceste depozite pot cauza inflamatie si sangerari ale gingiilor, ceea ce poate duce la probleme mai grave, precum parodontoza si pierderea dintilor. Prin urmare, detartrajul periodic poate ajuta la prevenirea acestor probleme.

Eliminarea petelor dentare și prevenirea halitozei

In plus fata de prevenirea problemelor dentare, detartrajul poate ajuta la eliminarea petelor de pe dinti cauzate de fumat, consumul de cafea sau bauturi colorate. Aceste pete sunt inestetice si pot afecta zambetul si increderea in sine.

Detartrajul poate elimina aceste pete si face ca dintii sa arate mai albi si mai stralucitori. De asemenea, detartrajul poate ajuta la prevenirea halitozei sau respiratiei urat mirositoare, prin eliminarea bacteriilor care pot provoca mirosuri neplacute.

Procedura simpla si nedureroasa

Un alt avantaj al detartrajului este ca procedura este simpla si nedureroasa. Dupa un examen oral initial, medicul stomatolog de la Elveto Dent va indeparta placa dentara si tartrul cu ajutorul unor instrumente speciale de detartraj.

In timpul procedurii, pacientul poate experimenta o senzatie usoara de presiune, dar nu ar trebui sa simta durere. Dupa finalizarea detartrajului, medicul stomatolog poate aplica un tratament de fluorizare pentru a ajuta la protejarea dintilor impotriva cariilor.

Detartraj in sector 2 | Elveto-Dent.ro

Detartraj in sector 2

Concluzie

Detartrajul realizat la clinica Elveto-Dent.ro este esential pentru mentinerea unei igiene orale optime si prevenirea problemelor dentare. Eliminarea plăcii dentare și a tartrului poate ajuta la prevenirea inflamațiilor gingivale, pierderii dinților, petelor dentare și respirației urât mirositoare.

Procedura este simpla si nedureroasa, astfel incat pacientul poate beneficia de beneficiile sale fara sa simta disconfort. In final, detartrajul ar trebui sa fie una dintre cele mai importante modalitati de a mentine o igiena orala adecvata si de a mentine un zambet sanatos si stralucitor.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram