fbpx

De ce ar trebui sa alegi proiectoare led?

proiectoare led

Tehnologia din cadrul proietoarelor led

Acronimul “led” provine din sintagma englezeasca “light-emitting diode” si inseamna de fapt dioda semiconductoare cu proprietatea de a emite lumina cu polarizare directa.

In sensul larg un astfel de bec reprezinta de fapt o sursa luminoasa de intensitate mica si este folosit in principal pentru indicatoarele luminoase ale device-urilor. In ultimii ani insa aceasta tehnologie a luat forma mai multor dispozitive de iluminat precum: benzi, tuburi sau proiectoare led.

proiector led

De ce ar trebui sa cumparam proiectoare led?

Cand vine vorba despre motive concrete pentru care ar trebui sa achizitionam proiectoare led in locul altor forme de iluminat, acestea nu duc lipsa de avantaje:

  • Puteti conecta dispozitivul la reteaua electrica mai rapid (se realizeaza printr-un transformator deja amplasat in interiorul acestora)
  • Va bucurati de o varietate larga in privinta puterii (de la 10W la 100W)
  • Reduceti din cheltuieli (proiectoarele cu aceasta tehnologie consuma in mod cert mai putina energie decat orice alt tip de tehnologie)
  • Asigura lumina pentru zone mai vaste (fata de tehnologiile trecute, intensitatea luminoasa este net superioara, fapt ce permite iluminarea unui perimetru mai mare)
  • Uitati de grija schimbarii becului (acestea au o durata de viata mai mare fata de becurile traditionale)

Unde poti amplasa proiectoare led?

Avand in vedere ca proiectoarele led nu ocupa prea mult spatiu si nici nu esti considerat ca fiind o sursa de lumina periculoasa, acesta poate fi amplasat atat in exterior (cum este folosit in mod uzual) cat si interior pentru a ilumina zone vaste.

Proiectoare led sunt prietenoase cu mediul inconjurator

Avand in vedere ca proiectoarele led consuma in mod semnificativ mai putina energie decat orice alt fel de forma de iluminat, acestea vor risipi mai putine resurse ale planetei deci va fi mai eco-friendly. Mai mult de atat, daca astfel de surse de iluminat sunt alimentate din energie regenerabila, acestea vor consuma resurse materiale doar in privita fabricarii.

Din punct de vedere al materialelor, pentru fabricarea unui proiector cu aceasta tehnologie se foloseste o cantite mai amre de materiale insa acestea compenseaza in mod invariabil cu durata de viata, comparative cu orice alta forma de iluminat.

Avantaje vs dezavantaje

Da, in mod clar exista un numar covarsitor de avantaje relevante atunci cand vine vorba despre proiectoare led, insa exista si un dezavantaj care insa pana la urma se materializeaza intr-o utilitate si anume pretul. Desi costul unui astfel de proiector este net mai amre decat al altui tip de iluminat, acesta compenseaz prin durata de viata mare.