fbpx

De ce ai nevoie pentru a-ți proteja pielea pe timp de vară: gelul cu Aloe Vera

Iubită de oamenii din întreaga lume, vara este un anotimp care ne aduce mereu soare, zile mai lungi și mai călduroase și chef de călătorit și distracție. Numai că, pe lângă acest set impresionant și entuziasmant de beneficii, vara vine și cu amenințări pentru corpul uman. Expunerea la razele soarelui, care sunt mai puternice decât în orice altă perioadă a anului, poate să provoace arsuri la nivelul pielii. Apariția arsurilor aduce cu sine, în general, usturimi și un disconfort accentuat. Din nefericire, există și cazuri în care arsurile sunt grave și este necesar un tratament complex sau, uneori, chiar internarea în spital. Din fericire, există metode prin care arsurile solare pot fi prevenite, dar și variante prin care usturimile de după expunere pot să fie înlăturate. Cremele precum un Aloe Vera gel se bazează pe substanțe care calmează și ajută pielea să se rehidrateze și regenereze imediat după ce a fost supusă șocului provocat de razele ultraviolete. De altfel, aloe vera este o plantă foarte populară atât în rândul medicilor, cât și al cosmeticienilor, datorită proprietăților sale extrem de benefice. Iată tot ce trebuie să știi despre aloe vera și cum acționează un gel ce apelează la extract de aloe.

Ce este aloe vera și de ce se utilizează Aloe Vera gel

Denumirea științifică a plantei este Aloe Barbadensis, însă ea este cunoscută în mod popular drept Aloe Vera. De altfel, Aloe Barbadensis este una dintre cele peste trei sute de specii de Aloe, fiind singura ce prezintă importante proprietăți curative. Nu se știe unde a apărut pentru prima oară acest adevărat miracol al naturii, însă există certitudinea că din timpuri foarte îndepărtate planta a fost utilizată pentru vindecarea rănilor. În prezent, ea poate fi găsită în Africa, Asia, America de Sud, dar și în Europa. Planta poate face față cu brio încercărilor la care este supusă de un climat extrem de călduros, tocmai de aceea a putut să fie cultivată inclusiv în zonele aride din Africa și America de Sud. Cu toate acestea și în ciuda aspectului asemănător cu cel al cactușilor, ea este parte din familia liliaceelor.

 

Frunzele de aloe vera conțin vitamine, minerale, aminoacizi, polizaharide și enzime. Chiar dacă există semnale conform cărora substanțele conținute de frunzele de aloe vera ar putea contribui la întărirea sistemului imunitar, acest aspect nu a fost dovedit științific. În schimb, este dovedită în mod incontestabil capacitatea gelului de aloe vera de a contribui la tratarea problemelor pielii. De la psoriazis, până la eczeme, arsuri solare sau acnee, foarte multe probleme pot fi combătute cu ajutorul substanțelor din frunzele de aloe.

 

Un produs pe bază de gel de aloe vera conține, de regulă, pe lângă extractul din frunzele plantei vindecătoare și extract de mușețel și pătlagină. Aceste două plante aduc și ele importante beneficii la nivelul pielii și pot fi combinate fără probleme cu extractul de aloe. De asemenea, sunt folosite și alatoină, carbomer, glicerină și alcool, importanți compuși chimici care ajută la vindecarea pielii sensibilizate după procese precum epilarea părului. Gelul de aloe vera poate fi utilizat și după expunerea la soare, dar și ca mască hidrofilă pentru ten, după ce acesta a fost agresat la contactul cu diferiți factori externi.

 

Pielea sensibilă sau care a fost arsă ori iritată de razele soarelui este ajutată să se regenereze și să fie din nou hidratată corespunzător prin intermediul gelului de aloe vera. Desigur, produsele care pot fi achiziționate din comerț prezintă și compuși chimici precum cei menționați anterior, însă aceștia sunt prezentați pe lista ingredientelor și pot fi evitați dacă reprezintă factori de risc. Apelând la magazinul online Tis Farmaceutic, vei putea descoperi cele mai bune geluri cu aloe vera, la prețuri accesibile, care te vor ajuta să treci cu bine peste provocările acestei veri.