David Șerban se pregătește pentru Valencia după rezultatul excelent de la Aragon

Aventura în Campionatul Spaniol de anduranță continuă pentru tânărul pilot David Șerban. După un loc 2 în cursa de pe circuitul din Aragon, urmează încă o etapă la Valencia. Pregătirile pentru noua cursă din Spania au fost abordate cu seriozitate, pentru a atinge obiectivele de îmbunătățire propuse de către echipă.

Cursa de la Aragon continuă seria competițiilor de anduranță în afara granițelor țării. Deși emoțiile premierei pe acest circuit au fost unele puternice, mai ales înainte de start, odată ce pe semafor s-a aprins culoarea verde, acestea au dispărut, singurul obiectiv fiind clasarea pe o poziție cât mai bună. Circuitul a pus o serie de provocări tehnice intuite încă de la turele de pregătire, dar care, în codiții de concurs s-au dovedit mai dificile decât estimările inițiale. Totuși, tânărul pilot le-a făcut față și a reușit să termine cursa înaintea unor piloți mai experimentați.

Și în această cursă mașina Audi R8 GT4 și-a dovedit fiabilitatea și performanțele în condițiile unei curse de anduranță.

Odată ce cursa de pe circuitul din Aragon echipa a început pregătirile strategice pentru următoarea competiție internațională pe care o va susține David Șerban. În calendarul oficial, următoarea cursă de anduranță din campionatul spaniol este în Valencia. Aici, echipa va trebui să adapteze unui alt tip de circuit în care zonele de viteză în care accelerația este călcată la maxim se termină brusc în niște viraje foarte strânse. În aceste condiții, este nevoie de setări speciale ale mașinii astfel încât să facă față presiunii suplimentare impuse de această cursă.

Colaborarea în cadrul echipei este foarte bună, fiecare dintre membrii ei știe foarte bine ce are de făcut și își duce la bun sfârșit treaba cu seriozitate. Succesul de pe circuitul din Aragon a contribuit la moral și la atitudinea pozitivă, ceea ce determină motivația și dorința unui rezultat bun și în Valencia, mai ales că este o cursă pe un circuit nou care, cu siguranță, va scoate în cale o serie de elemente surpriză. Totuși, echipa este pregătită să le facă față.

În acest sezon competițional, David Șerban se va orienta cu precădere către cursele externe. Este un pas necesar în evoluția tânărului pilot. Împreună cu echipa, vor fi selectate curse cu grad de dificultate din ce în ce mai ridicat. Anul acesta, fiecare cursă va fi un test, un studiu de caz din care se vor trage concluziile care vor duce la îmbunătățirea constantă a evoluțiilor. Participările se vor concentra pe Campionatul Spaniol de Anduranță și vor fi un antrenament benefic pentru planurile pentru sezonul următor care prevăd participarea în Campionatul European de GT4.