Dam startul cursurilor de antreprenoriat pentru femeile din regiunea Nord Vest

13 mai 2015

Asociatia JCI Active Citizens Cluj alaturi de compania de consultanta Loop Operations, Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa, Institutul Economic Roman si Asociatia pentru Economia Cunoasterii, anunta inceperea cursurilor de antreprenoriat organizate in cadrul proiectului ”Egalitate reala, nu conceptuala!”. Prima sesiune de cursuri va avea loc in Cluj in perioada 18-22 mai 2015, in cadrul lor urmand sa participe 25 de femei din regiunea de dezvoltare Nord-Vest, cea de-a doua organizandu-se in intervalul 25 – 29 mai 2015.
Cele 50 de femei participante la cursurile de perfectionare in domeniul dezvoltarii competentelor antreprenoriale, au fost selectate din 250 de femei care au urmat cursurile de calificare in urmatoarele domenii: lucrator in comert, confectioner, agent de curatenie, ingrijitoare copii, manichiurist/pedichiurist. Selectia participantelor a fost facuta in baza evaluarii potentialului antreprenorial, dar si a determinarii individuale si a aptitudinilor.
Pe parcursul celor 40 de ore de pregatire teoretica si practica, cursantele vor avea acces la resursele necesare crearii si implementarii unei afaceri sustenabile: de la dezvoltarea ideii initiale, aplicarea cercetarilor necesare, crearea strategiilor de actiune, a materialelor de marketing credibile, crearea echipei de angajati, parteneri sau investitori si pana la managementul productiei, finantelor si al operatiunilor.

Pentru atingerea obiectivelor proiectului partenerii au conceput si implementat o serie de activitati prin care si-au propus sa contribuie la consolidarea principiului accesului egal pe piata muncii, promovarea antreprenoriatului in randul populatiei feminine si asigurarea accesului egal pe piata muncii Asadar, pana in momentul de fata, printr-o ampla campanie de constientizare, 310 femei au fost informate cu privire la egalitatea de sanse pe piata muncii, au fost organizate cursuri de formare profesionala pentru 250 de femei si 6 mese rotunde pe tema egalitatii de gen pe piata muncii, ce au implicat autoritatile locale, reprezentantii ai societatii civile si ai stakeholderilor relevanti la nivelul regiunii Nord-Vest.
Mai multe informatii despre proiect si parteneri gasiti accesand site-ul oficial al proiectului http://www.femeiactive. ro/ .
*Proiectul ”Egalitate reala, nu conceptuala” este cofinantat din Fondul Social European prin Pogramul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram