Cursurile de dezvoltare a competentelor antreprenoriale pentru femei au ajuns la final

29 mai 2015

Asociatia JCI Active Citizens Cluj , Loop Operations, Centrul de Resurse pentru Cetatenie Activa, Institutul Economic Roman si Asociatia pentru Economia Cunoasterii anunta finalizarea cursurilor de antreprenoriat dedicate femeilor. A doua grupa care a beneficiat de instruire in domeniul antreprenoriatului a parcurs tematica propusa de consilieri in perioada 25-29 mai 2015, la Cluj.
Cele 25 de femei care au urmat cursul au fost selectate din randul celor 250 de femei care au urmat curs-urile de calificare organizate in cadrul proiectului „Egalitate reala, nu conceptuala”, in urmatoarele domenii: lucrator in comert, confectioner, agent de curatenie, ingrijitoare copii, manichiurist/pedichiurist. Selectia a fost facuta in urma evaluarii potentialului antreprenorial, dar si a determinarii individuale si a aptitudinilor.
In cadrul cursului au fost parcurse 40 de ore de pregatire teoretica si practica in cadrul carora celor 25 de femei participante le-au fost prezentate resursele necesare crearii si implementarii unei afaceri sustenabile. Cursantele au trecut alaturi de consilierii proiectului prin toate etapele dezvoltarii unei afaceri, de la dezvoltarea ideii initiale, aplicarea cercetarilor necesare, crearea strategiilor de actiune, a materialelor de marketing credibile, crearea echipei de angajati, parteneri sau investitori si terminand cu managementul productiei, finantelor si al operatiunilor.
Prin activitatile implementate partenerii si-au propus sa contribuie la consolidarea principiului accesului egal pe piata muncii, promovarea antreprenoriatului in randul populatiei feminine si asigurarea accesului egal pe piata muncii. Astfel, printr-o ampla campanie de constientizare, 310 femei au fost informate cu privire la egalitatea de sanse pe piata muncii, au fost organizate cursuri de formare profesionala pentru 250 de femei si 6 mese rotunde pe tema egalitatii de gen pe piata muncii. Acestea au implicat autoritatile locale si reprezentanti ai societatii civile si ai companiilor si IMM-urilor la nivelul regiunii Nord-Vest.
Mai multe informatii despre proiectul „Egalitate de sanse pe piata muncii” gasiti accesand site-ul oficial al proiectului http://www.femeiactive. ro/ .
*Proiectul ”Egalitate reala, nu conceptuala” este cofinantat din Fondul Social European prin Pogramul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram