fbpx

Cumpara un set de anvelope de vara

Anvelopele de vara incep sa devina necesare pentru un condus sigur si lipsit de evenimente. Chiar daca legislatia in vigoare nu stipuleaza obligitavitatea unui set de cauciucuri de vara odata ce temperatura creste, precum sunt valabile pneurile de iarna cand este zapada, ele sunt necesare pentru a putea conduce sigur si lipsit de evenimente. Un set de anvelope vara este necesar in special dupa ce temperatura medie creste peste 7 grade celsius. Dupa acel prag termic, pneurile de iarna nu mai ofera siguranta necesara pentru un condus lipsit de evenimente. Motivul este simplu, siliciul folosit in compozitia pneurilor de iarna care pastreaza cauciucul moale la temperaturi scazute fac ca acestea sa devina si mai moi pe timpul verii, ceea ce la face foarte instabile. Care sunt dezvantajele daca rulati cu un set de anvelope nepotrivite pe timpul verii:

  • uzura intensa foarte rapid

Faptul ca anvelopele de iarna au siliciu in compozitie le face foarte moi la contactul cu asfaltul in perioada verii. Asta duce la o uzura intensa intr-o perioada scurta de timp. Astfel veti fi pusi in situatia de a cumpara un set de anvelope auto mai repede. Nu veti face economie astfel daca rulati doar cu un singur set de anvelope in ambele sezoane, ba chiar veti fi dezavantajat, fiind pus in situatia de a cumpara mai devreme un set de cauciucuri.

  • performante reduse

Anvelopele de iarna nu ofera performanta necesara pentru condusul pe timpul verii. Distanta de franare este marita considerabil, prin urmare in cazul unei situatii de urgenta cand sunteit nevoiti sa franati rapid, distanta de franare marita poate face diferenta dintre un accident sau o potentiala situatie limita din care scapati. De asemenea, performanta pe viraje este scazuta considerabil, producandu-se subviraje sau supraviraj.

  • siguranta scazuta

Anvelopele de iarna au un timp de reactie crescut, din cauza blocurilor de cauciuc moi care nu ofera o stabilitate necesara pentru un condus rapid si in forta. Prin urmare, daca aveti un stil de condus sportiv format din franari si accelerari rapide, performanta masinii este redusa considerabil.

Analizati atent starea anvelopelor inainte de montajul lor pe masina, pentru a fi sigur ca nu au galme, rupturi sau deformari sau alte defectiuni. Daca sunteti pusi in situatia de a cumpara un set de anvelope noi, cea mai rapida si sigura metoda este achizitia de anvelope online. Le primit rapid si sigur, metode de plate variate pentru orice optiune si puteti studia oferta din oriunde doriti. Cea mai rapida si sigura metoda este achizitia de anvelope online.