Cum va puteti ajuta pielea sa se vindece facand mai mult decat sa va ungeti cu creme pentru operatii

13 noiembrie 2018
Autor:
Bullet Media Advertising SRL-D

Oricine a trecut printr-o interventie chirurgicala stie ca trebuie sa foloseasca creme Medicalia pentru operatii pentru a-si vindeca pielea. Insa cum ar fi sa aflati ca puteti ajuta si chiar grabi procesul de vindecare si chiar sa reduceti cicatricile prin punerea in practica a unor sfaturi simple?
Intrebati-va medicul curant pe care le puteti urma pentru a va face bine mai repede!
 

Cum sa va vindecati mai repede si sa reduceti cicatricile

Beti multa apa. Deshidratarea poate provoca uscarea pielii si nefunctionarea corecta a organelor interne. Mai mult, poate sa va slabeasca sistemul imunitar prin eliminarea toxinelor prin transpiratie si excretie. Acest lucru face mai greu de vindecat ranile de pe suprafata pielii, care se vor vindeca mult mai greu.

• Stati hidratati si pentru a imbunatati elasticitatea pielii. Acest lucru poate reduce aspectul ranilor si cicatricillor.

• Bea cel putin un pahar de apa (200 ml) la fiecare doua ore pentru a va mentine corpul hidratat. Trebuie sa incercati sa beti cel putin doi pana la trei litri de apa pe zi (exceptie fac cei care au interdictie medicala)

• Daca beti bauturi care au cofeina, beti cel putin un litru de apa in plus pentru fiecare ceasca de cafea consumata.

• Renuntati la zahar. Zaharul si produsele cu indulcitori sunt deosebit de daunatori pielii Studiile efectuate in diferite parti ale lumii in randul populatiilor indigene au aratat ca oamenii care nu consuma zahar se vindeca mult mai repede decat cei care au o alimentatie bogata in zaharuri.

Intrebati medicul daca puteti sa beti ceai verde

Ceaiul verde este bogat in antioxidanti numiti polifenoli care stimuleaza productia de colagen si repara celulele epidermei, reducand astfel aparitia cicatricilor. Antioxidantii ajuta, de asemenea, la lupta impotriva radicalilor liberi. Protejeaza impotriva radiatiilor ultraviolete si reduc leziunile cutanate. Ceaiul verde poate reduce de asemenea stresul.

• Puteti prepara ceai verde prin infuzarea a doua-trei grame de frunze de ceai verde intr-o ceasca de apa calda timp de trei pana la cinci minute.

• Ceaiul verde poate fi administrat de doua pana la trei ori pe zi.

• Tratamentele topice care contin ceai verde pot reduce si aspectul cicatricilor.

Intrebati medicul daca puteti consuma alimente bogate in vitamina A

Cercetarile arata ca vitamina A, cunoscuta si sub numele de retinol, ajuta la cresterea productiei de colagen. Vitamina A ajuta, de asemenea, la protejarea pielii de radicalii liberi nocivi si de radiatiile ultraviolete.

• Sursele bune de vitamina A sunt alimente precum somonul, tonul, galbenusurile de ou, morcovii, legumele cu frunze verzi si fructele galbene sau portocalii. Sursele naturale de vitamina A nu au in general efecte secundare. 

• Puteti creste absorbtia vitaminei A urmand o dieta fara grasimi nesanatoase. Evitati margarina, uleiurile hidrogenate si alimentele procesate.

• Vitamina A se gaseste ca supliment la majoritatea farmaciilor.
Doza zilnica recomandata pentru vitamina A este de 700-900 micrograme (2334-3000 UI).
Atentie! Dozele mari de vitamina A (mai mari de 3.000 micrograme sau 10.000 UI) pot avea efecte secundare toxice si pot duce inclusiv la defecte congenitale si depresie.
Administarea trebuie monitorizata numai de catre medic.

Consumati mai multa vitamina C daca doctorul va da unda verde

Vitamina C este un accelerator important pentru imunitate si ajuta organismul sa produca colagen. Vitamina C este si un important antioxidant.

Puteti lua vitamina C ca supliment alimentar cu o doza recomandata de 500 mg impartita in doua sau trei ori pe zi. De asemenea, puteti adauga alimente bogate in vitamina C in dieta zilnica. Surse naturale  bune de vitamina C sunt ardeii grasi sau kapia rosii sau verzi, citricele si sucurile de citrice proaspat stoarse, mirodenii, broccoli si varza de brussel, capsuni si zmeura, avocado si rosii.

Introduceti in dieta (sub supraveghere medicala) alimente cu vitamina E
Vitamina E este un antioxidant care ajuta la procesul de eliminare de bacterii, virusuri si radicali liberi nocivi. De asemenea, ajuta la protejarea pielii de radiatiile ultraviolete daunatoare. Poate promova reinnoirea celulelor si mentine pielea hidratata.

• Vitamina E se gaseste in alimente cum ar fi uleiuri vegetale, migdale, arahide, alune, seminte de floarea soarelui, spanac si broccoli.

• Doza recomandata pentru adulti este de 15 mg (22,35 UI) pe zi. Cu toate acestea, studii mai noi au aratat ca acest antioxidant valoros este sigur la 268 mg (400 UI) pe zi. Adresati-va medicului dumneavoastra cu privire la doza cea mai buna pentru dumneavoastra.

Atentie! Consumul de vitamina E in alimente nu este riscant sau daunator.  Insa daca e luata in doze mari, vitamina E poate avea consecinte grave asupra sanatatii!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram