Cum trebuie sa functioneze colaborarea cu un avocat din Timisoara?

13 mai 2022
Autor:
HAPPY ADVERTISING

Cand apelezi la serviciile unui avocat, ai nevoie de multa incredere. Viitorul tau profesional, financiar sau personal se afla in mainile unui strain. Astfel, vrei sa te asiguri ca alegi un avocat potrivit atat pentru tine cat si pentru cazul tau.

Dar treaba unui avocat nu sta doar in reprezentarea in instanta si scrisul documentelor. Cand apelezi la un avocat, se creaza o relatie avocat-client care trebuie sa fie pe masura. Atat tu cat si avocatul trebuie sa imbunatatiti aceasta relatie pentru a avea cele mai bune rezultate.

Desi multe elemente ale relatiei sunt lege pentru avocati (literalmente), interesul unei reusite este, in principiu, al tau. Astfel, trebuie sa te asiguri ca iti faci partea, dar si ca avocatul tau e unul bun. Pentru a face asta trebuie sa stii cum functioneza o colaborare de succes cu un avocat.

Astfel, ti-am pregatit niste sfaturi ca sa ai parte de cea mai buna colaborare cu avocatul tau!

Cum alegi avocatul cu care sa colaborezi

Colaborarea incepe inca dinainte sa discutati. Alegerea unui avocat potrivit pentru tine si cazul tau este cruciala. In primul rand, ai nevoie de un avocat specializat pentru cazul tau. Acesta trebuie sa fie inscris in tabloul baroului din care face parte, barou component al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania. Astfel, eviti situatiile ilegale.

In anumite situatii, poti cere un istoric al avocatului. Sau daca il cauti online, poti sa te uiti la recenziile care te intereseaza. Spre exemplu, daca ai nevoie de multa comunicare si suport emotional, poti cauta un avocat care sa iti ofere aceste lucruri.

De asemenea, poti apela la recomandari pentru a alege avocatul potrivit. Daca ai prieteni sau cunostinte care au apelat la un avocat in situatii similare cu a ta, poti apela si tu la acelasi avocat. Sau, daca nu e specializat pentru cazul tau, iti poate oferi informatii despre alti avocati potriviti pentru tine.

Din nou, un avocat poate dicta daca ai un viitor de succes sau nu. Astfel, vrei sa te asiguri din toate punctele de vedere ca e potrivit pentru tine.

Cum trebuie sa arate colaborarea dintre tine si avocat

In orice colaborare exista o serie de elemente care o fac de succes. Iata cateva dintre ele:

 

  • Incredere

 

Avocatul tau trebuie sa cunoasca toate lucrurile despre cazul tau. Informatii care tie ti se par irelevante pot avea indicii insemnate pe care acesta le va observa. Dar nu este usor sa discutam anumite detalii incomode sau penibile cu oricine. De aceea o relatie bazata pe incredere este cheia!

De asemenea, avocatii urasc surprizele. Este mult mai benefic pentru amandoi sa afle acele detalii de la tine decat sa le afle de la adversar, in sala de judecata.

La randul sau, avocatul trebuie sa fie transparent fata de tine. Trebuie sa iti comunice din timp cum se vor desfasura actiunile si posibile rezultate. Este mai bine sa stii adevarul decat sa crezi intr-o minciuna care nu se va adeveri la final.

Cei de la Musat se mandresc cu onestitatea, deschiderea si profesionalismul de care dau dovada.

 

  • Comunicare

 

Acesta este probabil cel mai important aspect pentru o colaborare reusita. Daca dai de un avocat care nu te contacteaza inapoi ore sau zile la rand, este cazul sa cauti un nou avocat. Si desi acesta poate lucra pe branci pentru cazul tau, tu nu ai de unde sa stii. Astfel, te simti stresat si neimplicat in propriul tau caz.

Un avocat bun, in schimb, te va atentiona chiar si pentru lucrurile marunte. Iti va pune intrebari pentru a-ti intelege cat mai bine cazul si iti va explica ceea ce face. La randul tau, si tu trebuie sa fi onest si sa ii comunici detaliile de care are nevoie.

Cand vine vorba de costuri, pot exista diverse obstacole si diferente neprevazute. De aceea costurile implicate trebuie comunicate, iar acele posibile diferente trebuie estimate. De obicei, onorariul trebuie stabilit inca de la prima discutie. Astfel se ajunge la un punct comun si la o colaborare reusita.

Desi esti implicat direct in reusita colaborarii, trebuie sa te asiguri ca si avocatul este pe masura. Daca vrei cel mai bun avocat pentru cazul tau, poti sa te consulti cu cei de la Musat. Iti vor oferi un avocat bazat nevoilor si cerintelor tale. Si, de asemenea, veti avea o colaborare cat de placuta pentru rezultate cat mai bune!

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram