Procesul de sanitizare – cum trebuie efectuate lucrarile de curatare si dezinfectie

dezinfectie

Chiar daca spatiile sunt extrem de organizate si curatate la suprafata, igienizarea in profunzime implica utilizarea metodelor si substantelor profesionale, pentru indepartarea optima a bacteriilor si germenilor. Oricare ar fi spatiul vizat, igiena corecta include respectarea unui program de curatenie, precum si efectuarea periodica a lucrarilor de dezinfectie profesionala.

De ce sunt importante curatenia si dezinfectia?

Curatenia si dezinfectia sunt cele doua componente de baza pentru mentinerea unor spatii igienizate, perfect sigure pentru beneficiarii si utilizatorii spatiilor.

Curatenia – fiind una dintre cele mai cunoscute si aplicate metode de mentinere a spatiilor optime, poate fi efectuata de catre oricine, pentru indeparteaza prafului, microorganismelor si germenilor, prin aspirarea si stergerea suprafetelor.  Curatenia trebuie efectuata ori de cate ori este necesar, iar o data pe luna este recomandata si realizarea unei curatenii generale, care implica si aplicarea solutiilor dezinfectante.

Dezinfectia – este un proces mai amplu de decontaminare a spatiilor, prin intermediul caruia sunt distrusi germenii si microorganismele patogene de pe obiectele si suprafetele din orice spatiu. Dezinfectia este de doua tipuri: de preventie si de combatere. Dezinfectia de preventie sau profilactica are scopul de a indeparta si distruge eventualii microbi si germeni patogeni, in timp ce dezinfectia de combatere sau terapeutica este realizata ori de cate ori este nevoie de eliminarea surselor infectioase sau parazitare, din clipa inregistrarii primelor cazuri de imbolnavire pana la eradicarea intregului focar.

deratizare bucuresti

Cum poti planifica unui program eficient de dezinfectie?

La fel ca un spatiu medical, unul comercial sau unul industrial, si o gospodarie fara germeni si bacterii este conditia unei vieti sanatoase. In functie de dimensiunile si cerintele spatiului, procesul de dezinfectie este adaptat, fiind astfel selectate solutiile si procedurile de aplicare ale acestora. Daca un program riguros de curatenie asigura mentinerea unei estetici armonioase, dezinfectia vine sa completeze aceasta operatiune, eliminand germenii si agentii patogeni, care se dezvolta in orice incaperi, indiferent de numarul persoanelor care le utilizeaza.

Prin lucrarile profesioniste de dezinfectie sunt eliminate si distruse majoritatea bacteriilor, impiedicand inmultirea acestora, indiferent de suprafetele operate.

Este recomandat ca dezinfectia sa fie efectuata periodic, in functie de normele impuse de activitatea desfasurata intr-un spatiu: intr-o locuinta aceasta trebuie facuta frecvent la baie si bucatarie si cu solutii speciale pentru dormitoare si restul suprafetelor, iar unitatile alimentare si alte spatii cu trafic intens au obligativitatea de a respecta perioadele de dezinfectie lunare.

Dezinfectie profesionala asigurata de firma specializata Deratizare Bucuresti

Igienizarea profesionala are ca scop prevenirea si eliminarea efectelor nocive generate de prezenta sau posibilitatea de contaminare, care pot pune in pericol starea de sanatate a utilizatorilor spatiilor.

– O abordare sistematica

Specialistii Deratizare Bucuresti adapteaza pachetele de interventie in functie de fiecare spatiu, scopul functionarii si alte detalii specifice. De aceea, sunt utilizate sisteme moderne de igienizare si dezinfectie care indeparteaza eficient germenii si bacteriile, minimizand riscul de transmitere a virozelor, infectiilor si orice efecte adverse ale contaminarii cu diversi microbi sau bacterii.

– Evaluarea profesionala a spatiilor

Orice lucrare de dezinfectie incepe prin a identifica potentialii factori de risc, in functie de situatie si spatiul vizat. Pentru evaluarea corecta, specialistii utilizeaza instrumente, aplica solutii si metode adecvate pentru controlul riscurilor.

– Aplicarea programului de dezinfectie

Odata stabilite cerintele de igienizare – curatare si dezinfectie – specifice fiecarui spatiu, va fi nevoie sa planificati impreuna cu compania care efectueaza serviciile profesioniste perioada de efectuare a acestor lucrari. Aplicarea substantelor dezinfectante asigura evitarea posibilitatilor de contaminare, pasii de efectuare a lucrarilor fiind atent stabiliti pentru acoperirea omogena a suprafetelor tratate.

Puteti contacta unul dintre reprezentantii companiei pentru informatii suplimentare si pentru programarea unei lucrari adecvate spatiului. De asemenea, puteti consulta serviciile de dezinfectie efectuate de compania Deratizare Bucuresti, prin accesarea site-ului www.deratizarebucuresti.ro.

—————————————–

Date utile

Tel.fix – 021 413 89 41;

Vodafone – 0724 355 711;

Orange – 0744 843 852;

Telekom – 0762 267 299;

Mail – ligrivddd1999@yahoo.com