fbpx

Cum transformi scara interioara intr-un element de atractie a casei tale?

Pentru fiecare dintre noi „acasa” are o conotatie speciala, este locul in care, cu exceptia vacantelor si a calatoriilor de neuitat, este locul in care ne simtim cel mai bine, mai in siguranta si unde intodeauna reusim sa ne relaxam, sa ne incarcam bateriile pentru o noua zi care incepe.

Iar daca suntem tocmai in momentul in care stabilim cum va arata casa noastra, cum o vom amenaja, cum o vom decora, ce stil ii vom imprima, ne vom stradui sa realizam cea mai incantatoare varianta, care sa ne bucure pe deplin, sa ne faca sa ne simtim minunat traind in ea, inconjurati lucrurile dragi.

Daca suntem fericitii proprietari ai unei case cu doua nivele, atunci vom avea un element suplimentar, extrem de important, pe care nu il gasim si in componenta apartamentelor de bloc, respectiv scara interioara, care va face legatura intr-un mod atractiv intre parterul si etajul locuintei noastre. Si pentru ca scara interioara poate fi transformata intr-un element de atractie al casei noastre, in alegerea acesteia trebuie sa tinem cont de cateva aspecte, pentru ca la final impactul sa fie intradevar unul deosebit. Avem la indemana mai multe variante, atat in ceea ce priveste materialele din care sunt realizate scarile interioare si elementele care le compun, precum inox, lemn, sticla, fier forjat sau combinatii interesante ale acestora.

In functie de spatiul pe care il avem la indemana, stilul pe care dorim sa-l adoptam in interior, bugetul stabilit in acest sens, traficul care se va desfasura pe scara interioara, atmosfera pe care dorim sa o cream, vom decide care este cea mai potrivita varianta pentru casa noastra.

Daca vom opta pentru balustradele din sticla securizata pentru scara interioara, vom castiga luminozitate mai multa, impresia unui spatiu mai generos, aerisit si liber. De asemenea, optand pentru balustrade din lemn, poti crea aspectul unei cabane de la munte si daca in decor se adauga un semineu unde in serile reci sa trosneasca lemnele in foc, atmosfera calda de poveste este gata creata.

Un farmec aparte poate fi obtinut si cu ajutorul balustradelor realizate din inox, cele din fier forjat sau realizate din combinarea mai multor materiale diferite, daca spatiul din jur, piesele de mobilier si decoratiunile sunt din acelasi „film” cu scara interioara, realizand intr-o maniera armonioasa atmosfera atractiva pe care ne-o dorim.