Cum stau romanii la capitolul “sport” in timpul verii?

29 iulie 2015

Cele mai indragite sporturi in randul romanilor sunt: inotul, voleiul, mersul cu bicicleta, jogging-ul si tenisul. Bineinteles, pe cat de mult ne place sa dam o tura de alergare sau de bicicleta dimineata pe racoare, inainte de serviciu (asa cum releva aceleasi studii cand vine vorba de perioada din zi preferata de romani pentru a face sport), la fel de mult ne dam in vant si dupa o partida incitanta de volei sau tenis la final de saptamana, sau o racorire in piscina unde putem inota in voie pe asemenea vreme torida.

Totusi, desi in teorie romanii prefera aceste sporturi practicate la nivel individual, nu acelasi lucru il putem spune, din pacate, cand vine vorba de practica. Astfel, doar 9% dintre romani practica tenisul de camp, in timp ce doar 2% dintre romani prefera voleiul si inotul. Situatia nu e mai “fericita” nici in randul copiilor, numai 15% dintre acestia fiind inotatori pasionati si nu mai mult de 5% preferand sporturile cu mingea precum tenisul de camp sau voleiul.

In ceea ce priveste locatiile in care cei mai multi romani prefera sa-si consume energia fizica in timpul verii, majoritatea prefera sportul pe terenuri special amenajate, fiind pasionati de sporturile de echipa (29%), fiind urmati de cei care pot practica sporturile preferate pe orice spatiu public le este la indemana, cu precadere in parcuri (21%). Exista totusi impatimiti ai body-building-ului care nu s-ar desparti de sala de fitness pentru nimic altceva (11%), dar si dintre cei mai timizi care prefera activitatile fizice doar in comfortul propriei case (17%).

Vara este anotimpul distractiei si al relaxarii, in care toti am prefera sa uitam de corvoada muncii de peste an si sa avem parte de o binemeritata vacanta in care sa desfasuram doar activitati care ne plac. Totusi, oricat de mult ne-ar influenta caldura toropitoare si timpul care pare sa ia o binemeritasta pauza, nu trebuie sa uitam de beneficiile miscarii si activitatilor fizice asupra corpului nostru si mai ales de hidratare, care este un must in aceste zile toride?

Preda Publishing a realizat un infografic in care a adunat toate aceste date.

Preda Publishing este o editura unica pe piata romaneasca, dedicata in intregime sportului, in toate formele sale: alergare, ciclism, triatlon, alpinism sau sporturi cu mingea. Fondata in 2011, de un grup de iubitori ai sportului, Preda Publishing promoveaza un stil de viata sanatos, bazat pe miscare, dieta echilibrata si respect pentru natura. In prezent, oferta Preda Publishing este structurata pe urmatoarele colectii:

iRun, colectie dedicata alergarii, fie ca este vorba de pista sau alergari montane, sprint, maraton sau ultramaraton
iBike, colectie dedicata ciclismului
iTri, colectie dedicata triatlonului, sport ce capata din ce in ce mai multi adepti in Romania
iBall, colectie dedicata fotbalului si eroilor sai
iClimb, colectie dedicata alpinismului si iubitorilor muntelui
iLegend, colectie dedicata legendelor sportului.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram