Cum se foloseste teava rectangulara?

22 februarie 2017
Autor:
Suits Advertising

Unul dintre elementele importante care potenteaza aceasta transformare este balustrada. Multitudinea de modele si de materiale de pe piata pare a fi un factor care vine in ajutorul proprietarilor. De multe ori insa, lucrurile nu stau asa. Tocmai gama atat de extinsa de modele ingreuneaza alegerea. In cele mai multe cazuri, aceasta penduleaza intre materiale si costuri: materialele clasice (lemnul, fierul forjat, marmura) au preturi mari, in timp ce materialele ieftine (PVC-ul) au un standard estetic inferior.

In cele ce urmeaza va vom prezenta o cale de mijloc intre cele doua optiuni. Este vorba de o balustrada construita din teava rectangulara si fier modelat la rece cu mâna curenta din lemn.

Realizarea balustradei se face in trei etape

1. Mai intai se confectioneaza sabloanele la fata locului. Acestea sunt, de fapt, cadrele in care se va monta dantelaria metalica. Ele se realizeaza din teava rectangulara si au dimensiunile dorite de proprietari.

Constructia lor incepe cu masurarea suprafetei de lucru si cu stabilirea pozitiei picioarelor balustradei. Pe pozitiile respective treptele se gauresc si se fixeaza picioarele, in suruburi cu dibluri. In continuare, se realizeaza elementul inferior de rezistenta al balustradei, conform cu dimensiunile obtinute in urma masuratorii. Acesta se sudeaza de picioarele fixate anterior.

Operatiunea se repeta si cu elementul superior de rezistenta. Dupa ce a fost confectionat, el se fixeaza de elementul inferior cu montanti provizorii.

La final, ansamblul se demonteaza si se transporta in fabrica.

2. In faza a doua a constructiei, balustrada este realizata in conformitate cu sabloanele fabricate pe santier. Mai intai este executat cadrul de rezistenta compus din cele doua elemente: inferior si superior. In cazul modelelor elicoidale, spiralate sau mixte se merge din nou pe santier pentru a se verifica inca o data pozitia balustradei.

Dupa aceasta ultima verificare, modelul (dantelaria metalica obtinuta prin modelarea la rece a barelor de fier) este montat in interiorul cadrului. Balustrada se grunduieste, apoi este vopsita cu vopsea granulara care se aplica prin pulverizare. Pentru fixarea vopselei, balustrada este introdusa intr-un cuptor special. La finalul acestei etape este fasonata mâna curenta din lemn in conformitate cu elementul superior al balustradei.

3. In a treia (si ultima) etapa, echipa de mesteri se deplaseaza din nou pe santier pentru a realiza montajul final

sursa articol: casamea.ro

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram