Cum se face promovarea unui blog

22 octombrie 2018
Autor:
Atelierul de Creatii Digitale

Pentru a avea un blog de succes si uneori scrieti articole care seamana a stire puteti sa le distribuiti presei online, pentru ca si acestia cauta continut de calitate. Poti avea surpriza ca acestora sa le placa ceea ce ai scris iar cand o posteaza cu siguranta vor pune si un link spre blog-ul tau, ceea ce este deja un plus pentru tine. Tot ceea ce ai nevoie este o lista actualizata de adrese de email de la publicatii, insa nu incerca sa ii agasezi, ci pastreaza limitele bunului simt, pentru a nu fi dat la o parte. Mai puteti incerca si sa scrieti un articol despre produsul unei firme iar ei in schimb, promoveaza postarea voastra.

Insa, e clar ca nu toti cei cu care veti stabili parteneriate vor trimite traficul dorit, trebuie sa va bazati doar pe o abordare statistica, care va arate datele reale in acest sens.Nu mai este o noutate de mult timp faptul ca blogul este un instrument de marketing foarte puternic, indiferent de nisa aleasa. De asemenea, trebuie sa fi realist si sa constientizezi faptul ca procesul de pupularizare a unui blog poate dura luni poate chiar ani, de accea trebuie sa ai rabdare si sa fii perseverent. Daca faci parte dintre cazurile de exceptie de la regula si esti destul de norocos, atunci te poti face cunoscut in doar cateva saptamani dar acest lucru nu inseamna ca vei avea un numar constant de vizitatori pe viitori.

Orice blog necesita timp pentru a castiga increderea cititorilor

Pentru a-ti face un blog cunoscut in mediul on line poti incerca sa scrii pentru site-urile de tutoriale DIY. Daca esti indemanatic si ai un proiect de senzatie, tot ceea ce trebuie sa faci este sa il filmezi si sa-l trimiti imediat acestor bloguri. Cu siguranta acestia vor fi incantati sa publice materialul respectiv iar in schimb acestia vor oferi un link catre pagina ta. Daca simti ca nu te pricepi foarte bine, nu renunta pentru ca tutoriale se pot face despre aproape orice, trebuie doar sa fii creativ.

Profita de hastah-uri si afla care sunt cele mai cunoscute in comparatie cu grupul tau tinta. In acest fel, de fiecare data cand publici un articol pe retelele de socializare adauga si un tag expresiv care sa faca referire la subiectul dezbatut de tine. Astfel, vei ajunge cu repeziciune la persoanele interesate de nisa respectiva, insa ai grija sa folosesti maxim 3 hastag-uri la fiecare postare, nu mai mult.

Fiecare blog de valoare aduce un plus de informatii

Pentru ca altii sa iti remarce propriul blog, trebuie sa treaca ceva timp. Insa daca ai norocul sa atragi atentia cititoriilor de la inceput, profita de acest avantaj si mentine interesul acestora prin continut de calitate si metode de promovare cat mai eficiente. Nu toti bloggerii dispun de o suma de bani pe care sa o investeasca in promovarea on line, cel putin nu la inceput de drum, de aceea este bine sa va folositi de metodele gratuite pentru a-ti face blogul cunoscut.Pentru mai multe detalii accesati www.scriuceva.ro.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram