Cum se citesc cartile Tarot

Tarotul este una dintre cele mai populare practici de divinare si, desi ocultistii deseneaza carti alegorice de secole, pachetele ilustrate apar acum peste tot. Esteticismul intrinsec al acestei arte stravechi a reactivat interesul pentru tarot online, ceea ce il face un favorit al social media – acum exista chiar si asa ceva ca emoji tarot. 

De unde vine Tarotul?

In mod surprinzator, tarotul a aparut relativ recent. Desi pachetele de tarot dateaza din anii 1400, cartile pictoriale au fost folosite initial pentru jocuri, mai degraba decat pentru predictie. Cartomancia sau vestirea prin utilizarea cartilor de joc, de fapt, nu a fost dezvoltata pana in 1785, cand ocultistul francez Jean-Baptiste Alliette – cunoscut prin pseudonimul sau, Etteilla, inversiunea prenumelui sau – a creat legaturi cuprinzatoare intre cartile ilustrate, astrologia , si lore egiptene antice.

De-a lungul secolului urmator, misticii si filosofii au continuat sa extinda rolul tarotului. La sfarsitul anilor 1890, mai multi oculti din Londra au format Ordinul ermetic al Zorii de Aur, unul dintre grupurile responsabile de renasterea magica moderna. Doi dintre fondatorii grupului, sotul si sotia MacGregor si Moina Maters, au scris un manual care detaliaza puterea simbolica a tarotului, intitulat Cartea T.

In 1909, Arthur Edward Waite si Pamela Colman Smith au conceput si publicat un pachet de tarot bazat pe invataturile Ordinului ermetic al zorilor de aur. Acest pachet temporal este cunoscuta in mod obisnuit ca pachetul Rider-Waite si este in continuare cea mai populara varianta de tarot atat pentru cititorii de carti incepatori cat si profesionisti. In 1943, ocultistul Aleister Crowley (nemesisul auto-declarat al lui Arthur Edward Waite) si Lady Frieda Harris au publicat propria lor interpretare a Ordinului ermetic din tarotul Zorii Aurii. Puntea lor Thoth, numita dupa zeul egiptean al alfabetelor, incorporeaza simbolismul astrologic specific in fiecare carte, legand practica divinizarii cosmosului.

Cum alegi un pachet?

Nu lipsesc puntile de tarot uimitoare si dinamice. De la mijlocul secolului al XX-lea, sute – daca nu mii – de frumoase pachete au fost publicate. Pachetul Tarot de Marsilia este o reproducere eleganta a unui pachet clasic francez; Pachetul Motherpeace surprinde perfect spiritul eteric din anii ’70; Pachetul Black Power reflecta faimoasa lumina neagra.

Unii cititori de tarot cred ca primul tau pachet ar trebui sa va fie inzestrat. In timp ce toata lumea adora cadourile, nu este nimic mai valoros sa te rasplatesti cu magia divinizarii, asa ca ar trebui sa savurezi oportunitatea de a-ti alege primul pachet. Cu atat de multe optiuni fermecatoare disponibile, cea mai importanta variabila este conexiunea dvs. unica la carti.

Indiferent daca faceti cumparaturi online sau personal, observati-va emotiile in timp ce navigati pe diferitele pachete de tarot. Cel care iti da de gandit te face sa te simti emotionat? Circumspect? Confuz? Aveti incredere in intuitia dvs.: Parerea atenta va va ghida in cele din urma interpretarea cartilor. Explorati imaginile: sunteti fermecati de reprezentari clasice sau moderne? Observati simbolurile: sunt ispititoare? Amintiti-va, nu exista o ierarhie a pachetelor de tarot, asa ca asigurati-va ca alegeti orice pachet care va atrage sufletul cu adevarat.

Care e diferenta dintre cartile Major Arcana si Minor Arcana?

Sa vorbim despre structura pachetelor si semnificatiile cartilor sale. Orice practica magica – tarot, astrologie sau lucrare de vraja – se bazeaza pe axioma ermetica ,,cum e sus, asa si jos”. Cu alte cuvinte, macrocosmosul se reflecta in microcosmosul experientei individuale. In consecinta, intregul univers exista intr-un pachet de tarot, fiecare carte reprezentand o persoana, un loc sau un eveniment. Aceste simboluri sunt infatisate atat in cartile Major Arcana, care vorbesc despre secrete mai mari, cat si in cartile Minor Arcana, care vorbesc despre secrete mai mici.

Cartile Major Arcana reprezinta influente monumentale, de pamant. Ele ne puncteaza calatoriile si fiecare ramane singur ca un mesaj puternic, reprezentand miscari care schimba viata care definesc inceputurile sau sfarsitul ciclurilor. Aceste carti dinamice apar in timpul tranzitiilor majore, semnaland momente distinctive de transformare. Cartile sunt numerotate pentru a reprezenta statiile din calatoria noastra de-a lungul vietii; ordinea lor cronologica releva trecerea timpului.