Cum sa-ti intalnesti jumatatea in era tehnologiei

11 august 2020
Autor:
Felix Culpa SRL

Cu cateva decenii in urma, nimeni nu si-a putut imagina schimbarea in societate pe care a adus-o astazi retelele sociale. Interactiunile umane au fost transformate, in asa fel incat nu mai este ciudat sa intalnesti oameni noi si sa comunici cu ei zilnic, fara a fi nevoie sa pleci de acasa.

Nu este surprinzator, in prezent, diferite studii asigura ca un prim contact intre oameni noi este din ce in ce mai putin. Acum moda este sa te intalnesti mai intai intr-un chat, pe o retea de socializare sau oriunde altundeva pe internet, si apoi sa ai primul contact in persoana si sa dedici iubire, afectiune si fraze de dragoste live.

Cele mai noi tehnologii aduc oameni oriunde in lume. Distantele ni se par si mai scurte si vor economisi timp si bani. Exista o multitudine de oameni activi care sunt dispusi sa interactioneze cu altii care au gusturi si obiective similare.

Aproape toata lumea are in prezent o retea sociala, fie ca este Facebook, Twitter, Instagram etc. Utilizarile pot fi variate si foarte diferite, deoarece pot pleca de la o simpla platforma de divertisment in cautarea unei selectii de fraze amuzante sau jocuri, la un loc in care sa gasesti un partener, site-uri de escorte alexandria, bucuresti, Cluj, etc.

Dar, ce avantaje putem obtine de la intalnirea oamenilor online? Este productiv? Va fi afectata confidentialitatea noastra?

Avantajele intalnirii online a oamenilor

Adevarul este ca multe persoane prefera inca contactul ocular sau personal. Insa acesta este ceva care nu exclude intalnirea online a oamenilor. Puteti avea o prima abordare online prin retelele de socializare sau chat-uri si apoi, daca este posibil, sa va intalniti personal.

Primul avantaj, si cel care iese in evidenta cel mai mult, este posibilitatea de a fi cel care decide persoanele pe care doriti sa le intalniti . Exista aplicatii de contacte care arata diferite profiluri de persoane la care pot fi accesate sau nu. Si toate acestea din confortul de acasa

In acest sens, intrarea in lumea retelelor sociale si a chaturilor din Spania pentru a intalni oameni este o optiune foarte buna pentru acei oameni care, din diverse circumstante, au parasit o relatie sau nu au timp in viata reala pentru asta. Este un mod ideal de a intra in contact cu lumea exterioara si de a socializa.

Precis, faptul ca nu are timp sa intalneasca oameni pe strada, fie din motive de studiu, fie de munca, determina multi oameni sa fi optat pentru interactiunea internetului. Retelele sociale economisesc timp si efort si permit contactul cu persoane din orice parte a lumii, care inainte nu puteam sti decat daca iesim sau calatorim.

Aceste actiuni implica, de asemenea, un proces de speranta si asteptari la oameni. Starea de spirit se schimba atunci cand interactionam cu oamenii si avem un fel de contact. Noile tehnologii au adus, printre altele, mai aproape de prieteni si familie care sunt departe de noi.

In acelasi timp, exista studii care indica faptul ca acei oameni care interactioneaza prin internet sunt capabili sa se cunoasca mai bine . Sa spunem ca ar avea posibilitatea de a-si exprima mai bine si mai liber sentimentele, intrucat poate de dragul timiditatii nu au ocazia sa o faca in persoana sau au fost nevoiti sa apeleze la bauturi alcoolice pentru a se dezinhiba.

Si este de la sine inteles ca retelele de socializare sau chat-urile pentru a intalni oamenii ne ofera distractie si un timp de petrecere mai mult decat interesant. Cand intalnesti o anumita persoana, ei au, de asemenea, punctul lor de intriga si interes. Un mod de a risca in care vom lua bucurii, iluzii, dezamagiri etc.

Nu cadeti in dependenta in niciun moment

Cu toate acestea, nu este necesar sa cadem in dependenta in orice moment, ci sa utilizam noile tehnologii ca instrument eficient de comunicare. Nu puteti ajunge la punctul de a fi conectat emotional la internet sau de a crede ca in retelele sociale sau in chaturi vom gasi solutia definitiva.

Exista studii care afecteaza tocmai acest aspect. Unii dintre ei sustin ca aproximativ 50% dintre tinerii sub 25 de ani isi actualizeaza zilnic profilul Twitter sau Facebook, chiar daca s-au trezit noaptea, pana la punctul ca 40% dintre ei s-au declarat dependenti de Facebook.

Noile tehnologii sunt un instrument de comunicare perfect, atata timp cat sunt folosite. Dependenta exclusiva nu este un lucru pozitiv, ci trebuie tratata ca o completare pentru a intalni oameni , a invata, a te distra etc.

Chaturile si retelele de socializare nu trebuie sa excluda posibilitatea intalnirii in persoana. Mai mult, combinatia ambelor este uneltele perfecte pentru a avea succes in socializare.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram