fbpx

Cum să-ți decorezi locuința toamna aceasta

Toamna se apropie cu pași repezi și este cazul să faci câteva schimbări în viața ta. Pe lângă ținutele pe care trebuie să le adaptezi în conformitate cu vremea de afară, ai putea apela și la câteva trucuri pentru a schimba aspectul locuinței tale. Partea bună este că nu trebuie să faci schimbări majore pentru a vedea diferența.

Având în vedere că petreci o mare parte din timp acasă, felul în care locuința ta este amenajată poate avea un efect direct asupra dispoziției tale. Ar fi indicat să începi cu o curățenie generală și să continui cu organizarea obiectelor pe care nu le vei mai folosi până vara viitoare, putând astfel folosi spațiul rămas liber pentru noile decorațiuni.

Farmec de la primul pas

Persoanele care trec pragul locuinței tale trebuie să vadă încă din acest moment că ți-ai pregătit casa pentru noul sezon. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să dai o raită pe la magazine și să aduni toate obiectele, pe care mai apoi să le înșiri în hol.

Pentru a arăta bine, obiectele decorative pe care le pui în locuința ta trebuie să fie cu bun gust. Dacă locuiești la casă, ai deja un avantaj în favoarea persoanelor care locuiesc la bloc. Terasa din față este locul perfect în care poți așeza câțiva dovleci de toamnă, castane, frunze și flori cu nuanțe tomnatice.

Pe de altă parte, dacă locuiești la apartament, holul poate lua locul terasei din față. De asemenea, ghirlanda în culori tomnatice nu trebuie nici ea să lipsească din peisaj și poate chiar un covoraș de intrare tematic ar da bine.

Tematică pentru camera de zi

Camera de zi este una dintre cel mai importante locuri din casa ta. Deși în mod tradițional lumea consideră bucătăria și baia ca fiind locurile cheie, îți petreci o mare parte din timp aici.

Astfel, trebuie să ai o canapea mare și confortabilă unde poți să îți petreci timpul cu prietenii. Indiferent dacă vă uitați la un film, vă jucați pe consolă, ascultați muzică, urmăriți un tutorial sau încercați câteva activități care necesită o strategie, așa cum sunt sloturile sau blackjack, acesta este punctul central al locuinței tale.

Pentru a-l transforma într-un colț tomnatic poți înlocui păturile și pernele de pe canapea cu unele maro sau portocalii. Câteva alte obiecte decorative bune sunt dovlecii, frunzele naturale pe care le găsești afară, lumânările și ghindele.

O încântare pentru gusturi

Acum că vremea s-a mai răcit puțin, parcă ai o dorință tot mai mare de a consuma mâncare gătită la foc mic. Dacă mâncarea pe care o mănânci în această perioadă îți induce o stare de confort, la fel ar trebui să îți inspire și masa din sufragerie.

Așadar, poți adăuga mici obiecte care să-ți amintească de anotimpul de afară. Inspirația vine din fiecare colț de natură și nu are limite.

Poți foarte ușor să schimbi suporturile de farfurii cu opțiuni în culori de toamnă. În plus, farfuriile pot și fi ele înlocuite cu modele interesante.

Cel mai simplu mod de a-ți face bucătăria sau sufrageria să capete un aer tomnatic este prin intermediul unei farfurii pe care să realizezi un decor de toamnă. Acesta poate include frunze, nuci, castane, mici lumânări parfumate și citrice uscate.

Dormitor tomnatic

O altă cameră la fel de importantă este dormitorul. Aici este oaza te de liniște. Chiar dacă, în general, nu îți place să îi adaugi prea multe elemente decorative, poate e timpul pentru o schimbare.

Nu trebuie să faci un efort prea mare. La fel ca în cazul celorlalte camere, poți schimba cuvertura de pe pat, poți pune câțiva dovleci mici din loc în loc, la fel și lumânări parfumate.

Un alt element decorativ care se potrivește în orice sezon sunt luminile sau ghirlandele. În mod evident, toamna aceasta poți alege o ghirlandă cu frunze frumos colorate, dar și cele simple sunt potrivite.

Dacă vrei să duci lucrurile la un alt nivel, poți schimba chiar și draperiile.

Nu uita de baie

Dacă tot am vorbit de toate încăperile din casă până în acest punct, poate ar fi momentul și pentru baie. În cazul băii, poți înlocui aroma săpunului cu una care se potrivește acestui sezon. De asemenea, prosoapele pot fi înlocuite cu ușurință, cel puțin pentru moment.

Tu cum îți decorezi casa în această perioadă?