Cum sa te impaci cu un sef autoritar

24 octombrie 2018
Autor:
Digital Metrics

Pe unii ii enerveaza la culme, pe altii chiar ii amuza un pic. Daca vrei sa scapi de el ar trebui sa pleci, sa iti cauti alt job. Insa esti sigur ca vei reusi lucrul asta pe criza asta? Si daca vei reusi si vei da peste acelasi tip de sef… autoritar?

Concluzia? Incerci sa te impaci cu seful autoritar. Cel putin pana dai de altul mai putin autoritar.

Ce sa faci daca ai un sef autoritar

Seful autoritar da instructiuni, impune, nu lasa nicio portita deschisa spre dialog, critica, intimideaza. Un astfel de sef iti poate ridica nu doar tensiunea si nivelul de stres, dar poate conduce si la o activitate lipsita de rezultate pozitive. Intreaga echipa pe care o conduce va avea de suferit din cauza unui sef autoritar.

Ce e de facut?
– Cand ai un sef autoritar nu uita nicio clipa ca indiferent la ce te-ar impinge impulsivitatea sa spui sau sa faci, este mai mult decat intelept sa te gandesti de doua ori inainte sa actionezi.

– In discutiile cu un sef autoritar trebuie sa ai intotdeauna argumentele ‘la tine’. Trebuie sa stii sa iti sustii punctul de vedere. Adica nu trebuie doar sa iti tragi de maneca seful cu privire la erorile sale, ci trebuie sa demonstrezi asta si chiar sa oferi solutii.

– Nu te infuria, nu te ambala, sau fa toate astea, insa nu in fata sefului tau. Lasa-ti un interval de timp intre manifestarea nemultumirii tale si confruntarea cu seful tau. Vei vedea ca la rece lucrurile pot parea altfel si sustinerea propriei pareri va fi mult mai profesionista si cerebrala.

 

Continuare articol: Cum sa te impaci cu un sef autoritar - charmy.ro

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram