Cum sa stochezi anvelopele eficient

4 octombrie 2018
Autor:
AUTO DIN SRL

Sezonul rece devine o realitate pentru noi toti, iar odata cu el si temperaturile scazute si precipitatiile abundente isi fac simtita prezenta pe tot teritoriul tarii. Odata cu schimbarea oricarui sezon, orice sofer trece printr-o perioada de pregatire a masinii pentru temperaturile schimbate si venirea precipitatiilor. Este important sa faceti schimbarile necesare astfel incat masina dvs sa poate rula la o performanta ridicata si un condus sigur pe timpul iernii. O grija importanta a fiecarui sofer o reprezinta montarea unor cauciucuri potrivite pentru noul sezon, astfel sa poate conduce legal si fara griji.

Ramane insa o intrebare, unde sa depozitam anvelopele sau jantele si anvelopele de vara, care sunt date jos de pe masina. Exista optiunea unor hoteluri de anvelope, unde sunt stocate eficient anvelopele peste iarna, fara sa fie afectata de vremea rece. Insa nu toti soferii merg pe aceasta optiune si prefera sa alege depozitarea in boxa sau in apartament sau daca aveti un garaj mai mare, puteti sa le puneti acolo. Daca optati pentru depozitarea locala, intr-un spatiu detinut de catre dvs, este important sa tineti cont de cateva aspecte care pot prelungi sau pot scadea durata de viata a cauciucurilor.

Cum sa stochezi anvelopele eficient:

  • puneti-le vertical daca sunt dejantate si orizontal daca sunt pe janta. Acest aspect este deseori neglijat, din cauza lipsei de spatiu necesar pentru pozitionarea orizontala sau din cauza nesiintei. Daca sunt jantate si sunt stocate vertical, greutatea ridicata a celor de sus apare pe ultima janta, putand astfel sa afecteze calitatea cauciucului si integritatea flancului. Exista alternativa unor standuri, unde pot fi depozitate separat anvelopele una de alta.
  • stocati-le ferit de razele soarelui sau precipitatii. Sunt cazuri cand lipsa spatiului motiveaza pe unii soferi sa stocheze anvelopele in aer liber in curtea casei sau pe langa garaj. Aceasta practica afecteaza calitatea cauciucului, razele soarelui punandu-si amprenta in timp asupra starii caucicului. De asemenea, precipitatiile sub forma de ploaie sau zapada, afecteaza starea cauciucului.
  • stocati-le ferit de orice substante inflamabile sau toxice. Cand sunt stocate intr-o magazie inchisa alaturi de alte unelte si obiecte, anvelopele pot intra in contact usor cu alte substante. Este important sa fie ferite de orice contact cu substante toxice sau inflamabile care sa afecteaza starea si calitatea cauciucului.

Aceste sfaturi vor garanta faptul ca la primvara veti gasi anvelopele de iarna intr-o stare foarte buna si gata de montaj. Este important sa fiti atenti la starea lor, inainte de a le monta pe masina, fie ca vorbim de anvelope ieftine sau premium, pentru a preveni orice eventuale nereguli. Folositi doar spatii de depozitare uscate si ferite de orice intemperii.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram