Cum sa recuperezi pasiunea pierduta in cuplu

10 iunie 2020
Autor:
Felix Culpa SRL

Pentru a va recupera relatia, nu aveti nevoie de o calatorie romantica, o escapada sau de a cauta locuri neobisnuite pentru a face dragoste. Redescoperirea celuilalt, planificarea programarii impreuna cu entuziasm, ingrijirea reciproca, mirosul, senzatia, privirea reciproca fara graba sunt cateva dintre lucrurile care te vor ajuta sa te bucuri de o relatie pasionala.

Vrei sa stii cum sa recastigi pasiunea pierduta intr-o casatorie? In acest articol va explicam cateva sfaturi si recomandari interesante, astfel incat sa puteti recupera pasiunea in partenerul dvs. si sa va puteti bucura de relatiile dvs. la maximum ca in perioada in care v-ati intalnit. Continuati sa cititi si gasiti cele mai bune sfaturi.

1. Refugiul tau intim este casa ta si invers. Gasiti un spatiu si un moment al zilei pentru intimitatea cuplului, atat sexual cat si emotional. Este unul dintre aspectele cele mai citate de experti pentru reactivarea pasiunii si nu este intamplator. Dar trebuie indeplinite trei cerinte: trebuie sa fie un moment de placere si nu o obligatie, trebuie sa raspunda unei dorinte partajate.

Adaptati-va la noile nevoi : sexualitatea este in continua evolutie si, prin urmare, nevoile nu sunt aceleasi in fiecare moment al ciclului de viata. Respectarea si adaptarea la aceste nevoi constituie baza unei bune functionari.

Comunicare sexuala : in cupluri exista destul de multe dificultati atunci cand vine vorba de comunicarea sexuala (like-uri, pofte de mancare, fantezii, sex oral).

Gasiti momentul si aveti grija de el : rutina poate fi foarte absorbanta, asa ca totul este prioritizat inainte de sexualitate. Cautand o perioada de cuplu, in care impartasesti si ai grija de un mediu intim te va face sa incepi sa-l vezi pe celalalt ca partener sexual.

Practici intime: confortul anumitor practici face ca ceva sexual sa fie ceva cotidian si fara prea multa scanteie. Extinderea acestor practici, cunoasterea propriilor limite si a celor ale partenerului va produce un interes mai mare in mentinerea relatiilor.

Prezenta stimulilor erotici frecventi: corpul invata frecventa in care sunt prezentati acesti stimuli, indiferent daca sunt mai explicite (cum ar fi mangaierile) sau mai putin (fantezii). Prezenta sa produce dorinta care mobilizeaza intimitatea cu partenerul, deci daca nu exista stimulare senzoriala, motivatia nu va aparea.

Comunicati intotdeauna: Dupa cum am explicat in punctul precedent, este cu siguranta esential sa incepeti sa priviti partenerul cu ochi noi si sa comunicati tot ceea ce ne place despre el sau ea. Dar, de asemenea, comunicarea este esentiala in multe alte aspecte ale relatiei. Faceti timp nu numai pentru reprosuri, asa cum probabil veti face in acest moment al relatiei, ci sa va ascultati unul pe celalalt, sa va reconectati si, mai ales, sa spuneti celeilalte persoane ceea ce asteptati de la relatie, ce v-ati dori sa incercati sau ce aveti nevoie in acest moment din viata dvs. pentru a fi fericit.

Uita de tabu-uri: Comunicarea este esentiala, dar a vorbi pentru a vorbi este inutil daca nu indraznesti sa ai incredere in partenerul tau si sa-ti lasi tabuurile in urma. Indrazniti sa va marturisiti toate fanteziile si cu siguranta veti fi surprinsi, deoarece aceasta persoana nu va avea probleme sa le faca realitate. Si daca nu, fara sa indoiesti ca pur si simplu gandindu-te la ele te va ajuta sa reactivezi flacara si indrazneste sa comunici te va face sa castigi multa incredere si sa iti recastigi intimitatea.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram