Cum sa iti creezi un magazin online in platforma Shopify

4 septembrie 2019
Autor:
Yoseo Design

Comertul electronic a devenit tot mai practicat in ultimii ani, iar tot mai multi anteprenori migreaza de la magazine fizice, la cele online. Intr-adevar, daca urmarim statisticile, consumatorii prefera sa achizitioneze produse sau sa caute servicii, in primul rand, pe internet.

Magazinul online aduce o multitudine de beneficii proprietarilor, mai ales ca, majoritatea consumatorilor, doresc sa achizitioneze bunuri, depunand cat mai putin efort. Sunt disponibile diverse platforme ce ofera posibilitatea crearii unui magazin online, dar nu toate aduc rezultate satisfacatoare. Caracteristicile de baza ale unui magazin online sunt reprezentate de numarul de functionalitati si de posibilitatea customizarii design-ului.

Cele mai utilizate platforme pentru magazine online sunt WordPress, Opencart, Magento si Shopify, fiecare aducand o serie de avantaje, dar si dezavantaje. In acest articol voi prezenta avantajele aduse de platforma Shopify si de ce aceasta este ideala pentru magazinul dvs. online.

 

Ce reprezinta Shopify?

Platforma Shopify este cea mai noua si moderna platforma pentru gazduirea magazinelor online, fiind de tipul SaaS (Software as a Service). Aceasta se deosebeste de restul platformelor, mai ales de cele OpenSource prin gama variata de functionalitati pe care le ofera si prin interfata foarte usor de administrat.

 

Avantaje aduse de platforma Shopify

Shopify aduce o multitudine de avantaje, printre care:

Securizare sporita: Una dintre cele mai mari lacune ale achizitiei online este securizarea tranzactiilor. Multi consumatori evita plata online, de pe card, tocmai din cauza problemelor de securitate. Shopify ofera metode de securizare mult mai avansate, procentul posibilitatii de furt al informatiilor de plata fiind aproape 0.

Posibilitatea adaugarii unui numar nelimitat de produse: Spre deosebire de alte platforme, unde numarul de produse acceptate este limitat, Shopify ofera posibilitatea includerii unui numar nelimitat de produse.

Integrare a instrumentelor de marketing si de SEO: Promovarea nu trebuie sa lipseasca niciunei companii, iar Shopify aduce cele mai utile instrumente pentru realizarea campaniilor de promovare in mediul online, inclusiv optimizarea interna pentru motoarele de cautare (SEO).

Optimizare si posibilitati nenumarate de design: Precum orice alta platforma, Shopify aduce un numar foarte mare de teme potrivite pentru orice domeniu de activitate pe care il aveti, ce pot fi personalizate, iar spre deosebire de alte platforme, toate temele oferite de Shopify sunt responsive, astfel incat nu va fi nevoie de modificarea ampla a acestora, astfel incat sa se incadreze pe orice display.

Costuri scazute: Shopify ofera gazduire gratuita, astfel incat nu va fi nevoie sa apelati la companii ce ofera hosting, de asemenea, acesta este non stop, asadar nu veti intampina momente de inactivitate a website-ului dvs. Totodata, detinerea unui magazin online, mai ales unul ce prezinta atatea functionalitati, va va scuti de multe alte costuri aferente detinerii unui magazin fizic, spre exemplu, chiria spatiului, personal sau utilitati.

 

Dezavantaje aduse de platforma Shopify

Plata lunara: Fiind o platforma SaaS, va fi nevoie sa platiti lunar un abonament cu preturi variabile in functie de calitatea pe care o asteptati. Preturile incep de la 29$ / luna.

Dificultate in extragerea datelor: In cazul in care doriti sa migrati pe o alta platforma, datele de pe platforma Shopify sunt dificil de extras si de transferat.

Cunostinte de programare: Daca doriti o tema personalizata, vor fi necesare cunostinte de programare, de aceea va recomand colaborarea cu o companie de webdesign Bucuresti pentru realizarea noului dvs. magazin in platforma Shopify.

In concluzie, luand in considerare atat avantajele, cat si dezavantajele, platforma Shopify este ideala pentru crearea magazinelor online. Gasiti nisa pe care doriti sa activati, apoi creati noul dvs. magazin electronic. In cazul in care nu doriti sa va bateti capul cu achizitionarea de produse si vanzarea acestora, Shopify ofera optiunea de dropshipping.

 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram