Cum sa iti alegi cei mai buni cantareti pentru evenimente?

6 mai 2019
Autor:
Iusti Trading SRL

La o simpla cautare pe Google vei putea sa constati cu usurinta ca sunt sute de formatii si cantareti evenimente la care ai putea sa apelezi. Insa, cum poti sa stii care dintre toti acestia este cel mai bun pentru evenimentul tau? Pentru a alege cei mai buni cantareti evenimente trebuie sa iti pui cateva intrebari esentiale precum:

Care este componenta formatie?

Cati solisti si instrumentisti sunt?

Pachetul de servicii oferite pune la dispozitie si un DJ in pauzele pe care le face formatia?

Ce tip de sonorizare folosesc?

Care este repertoriul oferit de formatie?

Ce contine programul muzical?

In momentul semnarii contractului cu formatia trebuie sa fii capabil sa raspunzi la toate aceste intrebari astfel incat la eveniment sa nu mai existe nici o problema neacoperita.

Cum sa te asiguri ca evenimentul tau va fi perfect?

O problema destul de mare atunci cand apelezi la cantareti evenimente pentru performante live sunt pauzele. Este perfect indreptatit faptul ca formatia are nevoie de pauze dar in acest timp trebuie sa te asiguri ca petrecerea continua si atmosfera este incalzita in continuare de un DJ. Nu ai cum sa obligi oamenii din formatie sa cante in continuu intrucat nimeni nu poate sa ofere o astfel de performanta. Tocmai de aceea este bine sa stabilesti de la bun inceput care sunt serviciile oferite in pauzele dintre reprezentatii dar si cat dureaza acestea.

Asadar, cel mai bun lucru pe care il poti face inca de la inceput este sa te asiguri ca in pachetul oferit este inclus si un DJ care sa inlocuiasca formatia in pauzele lor. Foarte important este ca pretul stabilit de la bun inceput sa fie unul fix si prevazut in contract la semnarea acestuia.

Un alt aspect important este sa emiteti pretentiile inainte de a semna contractul cu formatia respectiva si sa stabiliti cu exactitate ora la care doriti sa isi inceapa reprezentatia precum si cea la care o vor incheia. De asemenea, trebuie sa iei in calcul si posibilitatea ca spectacolul muzical sa depaseasca acest orar tocmai pentru ca invitatii mai cer anumite melodii sau ,,bis-uri”.

Comunicati formatiei lista de melodii preferate dar si melodia aleasa pentru dansul mirilor.

Probleme care ar putea aparea in timpul reprezentatiei

Ceea ce trebuie sa va ingrijoreze este ca multe formatii care canta la evenimente ruleaza artistii care se prezinta la eveniment. Canta fiecare cate 45 de minute si apoi pleaca. Dupa 4-5 reprezentatii ramaneti cu DJ-ul iar astfel puteti spune ca ati platit DJ-ul la pret de formatie. Trebuie sa te asiguri ca programul a fost stabilit in prealabil si cunosti modul in care opereaza acesti cantareti evenimente.

Daca nu ai experienta in alegerea unor cantareti evenimente atunci cel mai bine este sa ii urmaresti live la un alt eveniment pentru a vedea care este mai exact procedura. Eventual, poti sa iti rogi prietenii si cunostintele care au avut nunta de curand sa iti spuna cu cine au lucrat si apoi in functie de ceea ce iti place sa faci alegerea.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram