fbpx

Cum sa identifici trabucuri cubaneze false

trabucuri cubaneze

Atunci cand vine vorba de trabucuri cubaneze, trebuie sa specificam din prima ca nu este necesar ca acestea sa fie importate din Cuba neaparat, acestea fiind produse si in tari precum Mexic sau Canada, si nu numai. Totodata, poti achizitiona trabucuri cubaneze si din online.

Insa, chiar si asa, trebuie sa fii foarte atent inainte de a achizitiona un trabuc cubanez, pentru ca acesta sa nu fie fals. Chiar si in 2021, inca exista persoane si de ce nu, companii, ce se axeaza pe falsificarea trabucurilor cubaneze. Evident, este destul de greu sa realizezi daca ai de-a face cu un trabuc cubanez fals la prima privire, insa o data incercat, vei realiza imediat daca te confrunti cu un fals sau cu un trabuc real. Aroma acestor trabucuri este de neconfundat, aroma ce poate sa fie conferita doar de celebrul tutun cubanez, tutun ce a fost recoltat, apoi uscata, taiat dar si invelit printr-o tehnica doar de cubanezi cunoscuta.

Cum sa identifici trabucuri cubaneze false?

Motivele pentru care trabucurile cubaneze sunt considerate cele mai bune, sunt destule, unul dintre acestea bazandu-se pe faptul ca modul acestora de realizare a ramas aceleasi inca de acum cateva sute de ani. Totodata, guvernul cubanez verifica si controleaza deseori industrita, fiind extrem de interesat ca reputatia productiei sa ramana aceeasi. Tocmai de aceea, orice trabuc cubanez ce paraseste micuta insula trebuie sa fie realizat la cele mai inalte standarde si sa nu contina dfecte.

Iar, pentru ca acestea nu se pot achizitiona atat de usor, pe piata si-au facut aparitia si “fake-urile”. Insa pentru a preveni achizitionarea acestora, mai jos urmeaza sa iti explicam cum poti identifica un trabuc fals.

  • Verifica ambalajul – un prim lucru pe care ar trebui sa il faci este sa verifici si sa studiezi cu atentie ambalajul, deoarece un trabuc cubanez original are o ambalare corecta, pe cand un fake se poate observa imediat. Totodata, verifica daca etichea “Habanos” este prezenta in coltul dreapta sus, in timp ce sigiliul de garantie “Cubanez” ar trebui sa se regaseasca in stanga cutiei. Exista multe cazuri in care cei ce falsifica trabucurile cubaneze aleg sa puna etichetele in cutie, pur si simplu, si nu atasate de pachet. Iar in ceea ce tine de benzile ce se regasesc pe cutie, cele false sunt cele care se vor observa mai putin si nu se vor bucura de cromatica corecta. Totodata, nu vei avea la dispozitie toate detaliile.
  • Capul trabucului este foarte important – constructia “parejos” sau constructia dreapta este cea care ar trebui sa se bucure de o forma ca a unui cilindru simplu, avand laturi drepte si capatul deschis. In categoria “parejos” se regasesc trabucuri cubaneze originale cum ar fi Corona, Cigarilo sau Carlota. Totodata, in cazul unui “fals” vei putea observa ca exista capete rotunjite, capete ce nu s-au bucurat de o atentie sporita.
  • Simetria – pe langa ambalaj si capul trabucului, simetria este la fel de importanta, deoarece o cutie de trabururi cubaneze originale se va putea bucura de o simetrie, trabucurile avand toate aceeasi marime, in timp ce culorile nu vor fi prea diferite, in timp ce inelele urmeaza sa fie aliniate exact la fel pentru orice trabuc.

Asadar, tinand cont de cele mai sus prezentate, ai putea sa previi achizitionarea unui trabuc fals.