Cum sa faceti poze de calatorie mai frumoase! – 5 Sfaturi rapide

Vrei sa faci poze frumoase de calatorie in locurile pe care le vizitezi si pe care sa le postezi pe facebook sau instagram sau doar sa le pastrezi ca amintire? Urmeaza sfaturile de mai jos si vei observa rezultatele.

1. Gandeste asa: oameni, locuri, lucruri
Acesta este un ghid rapid util pentru fotografii superbe de vacanta. De exemplu: sa presupunem ca vrei sa faci o poza cu Turnul Londrei intr-o zi ploioasa. Daca prinzi Turnul intr-o lumina cenusie, poza va fi decenta. Dar daca in cadru apar si copiii tai (oamenii tai preferati), cu Turnul peste umeri (locul tau preferat), vizibil chiar sub marginea umbrelei (lucru clar ce arata conditiile), atunci poza va fi fabuloasa.

2. Apropie-te.
Robert Capa spunea “Daca pozele tale nu sunt suficient de bune, inseamna ca nu esti suficient de aproape de subiect.” Cu cat de apropii mai mult de subiect cu atat poti observa detalii interesante ce pot face fotografiile mai frumoase. Pentru asta foloseste functiile telefotografice oferite de majoritatea camerelor foto sau pur si simplu mergi mai aproape de subiect.

3. Tine cont de lumina.
Ochiul uman este mult mai adaptabil si inteligent decat obiectivul camerei si ceea ce vezi in fata subiectului dorit s-ar putea sa nu fie exact ceea ce aparatul poate sa reproduca in cele din urma. In lumina directa a soarelui, aparatul poate sa reproduca mai mult umbre. Cand faci poze la umbra, poti sa vezi detalii, dar aparatul va reproduce multe lucruri intunecate. In acest caz trebuie sa stii cum bate soarele. Cel mai bine este ca subiectul sa fie intr-o lumina buna. Daca vrei ca fata subiectului sa straluceasca, pozitioneaza-l astfel incat soarele sa cada pe fata sa. Daca vrei ca poza cu nava de croaziera sa arate ca in reviste, fa poza pe partea insorita a navei. Daca vrei sa prinzi stralucirea luminii pe ocean, atunci fa poza cand soarele este suficient de slab pentru a sari peste valuri.

4. Fii atent la momentul zilei.
Povestea e foarte simpla: nu exista moment mai bun decat rasaritul sau apusul soarelui pentru a realiza cele mai frumoase fotografii de calatorie. In special rasaritul soarelui poate produce imagini uimitoare.

5. Intoarce camera foto.
In unele situatii, intoarcerea aparatului foto pentru a face o poza verticala nu reprezinta doar o compozitie buna, ci o conditie esentiala – de exemplu atunci cand faci o poza cu un turn foarte inalt. Insa efectuarea de fotografii verticale ofera de asemenea un avantaj suplimentar: va spori considerabil interesul colectiei tale de fotografii globale, adaugand varietate geometrica albumului.

Tine cont de aceste sfaturi si cu siguranta fotografiile tale de calatorie vor fi mai reusite.