Cum să economisești bani ca femeie singură

Astăzi mai mult ca oricând, femeile se căsătoresc mult mai târziu și de aceea este necesar să aibă grijă de ele singure o perioadă destul de lungă din viață. Sunt nenumărate facilități care te vor ajuta să treci peste perioadele mai dificile, așa că nu este cazul să te repezi la primul bărbat cu bani ieșit în cale doar pentru a scăpa de calvarul finanțelor personale. Poți face un credit pentru nevoi personale, sau un credit online care să te scutească de o nevoie instant. În rest, îți recomandăm să citești cu atenție ce trebuie să faci ca să eviți neplăcerile provocate de lipsa banilor.

Mai întâi de toate trebuie să-ți cunoști foarte bine situația financiară. Ideal este să te maturizezi repede, de pe băncile facultății, ar fi ideal, și să nu cazi în capcana des întâlnită a celor care speră că se vor căsători cu bărbați înstăriți doar pentru că sunt frumoase și inteligente. Chiar dacă ar fi așa, și vei avea „norocul” acesta, este important să ai independența ta materială de timpuriu. Analizează cu atenție posibilitățile de câștig, fii ambițioasă și propune-ți să avansezi în carieră. Știind cum stai, va fi mai ușor să ajungi unde vrei.

Gestionează inteligent cele trei cheltuieli majore pe care cuplurile le împart la doi: casa, alimentele, transportul. Nu ai cu cine împărți casa, nici alimentele și nici trasnportul. Dar soluții există. Dacă încă ești foarte tânără, poți face un mic compromis și poți locui încă cu părinții, măcar o perioadă scurtă, în care să-ți creezi un fond de urgențe. Apoi în caz că dorești să închiriezi o locuință, caută o colegă de apartament cu care să împarți chiria și întreținerea. O garsonieră sau un apartament mic într-o zonă nu foarte scumpă sunt ideale în această perioadă. Nu refuza ajutorul părinților deoarece într-o bună zi acest lucru va fi și în favoarea lor.

În cazul fericit în care ai ajuns la o situație bunicică și îți poți lua o locuință, ține cont din nou de spațiu și de necesitățile normale ale fiecăruia dintre noi. Nu ai nevoie de un penthouse, și stii prea bine asta. Locuințele mari vor genera costuri mari! O locuință mică, dar a ta, te va face mândră. Poți face economii dacă închiriezi una din camere unei prietene și gândește-te că astfel poți plăti anticipat o parte din credit.

Mai mult ca sigur, alimentele nu ar trebui să fie o problemă în cazul tău. Mai toate femeile tinere țin foarte mult la siluetă și de aceea pot face economii majore la acest capitol. Probleme se pot ivi dacă lucrezi într-un mediu în care majoritatea colegilor comandă de la firme de catering, iar tu nu dorești acest lucru. Nici nu poți spune permanent că ești la dietă și atunci trebuie să găsești o soluție. Fie te aliezi cu o colegă care gândește la fel ca tine, fie împarți cumva zilele din săptămână, ca să poți comanda măcar o dată sau de două ori la fel ca și colegii tăi.

Un alt aspect de luat în calcul este atunci când ieși în oraș. Fii creativă și gândește-te la variante convenabile. Propune o plimbare cu bicicleta sau pe jos. Nu trebuie să mergi neapărat la restaurant, o cafea, un suc la o terasă sunt suficiente pentru o primă impresie. De asemenea, să nu cazi prea des în capcana achiziționării unor articole de îmbrăcăminte special pentru o întâlnire. Se poate întâmpla să realizezi că te-ai grăbit.

Nu în ultimul rând, gândește-te din timp la planuri de pensionare și împarte-ți banii pe categorii pentru a evita situațiile neplăcute,  sau datoriile fără de sfârșit.