Cum sa cureti tapițeria din piele a mașinii

10 aprilie 2023
Autor:
Content SEO

Scaunele de piele auto oferă un aspect fantastic al mașinii, dacă sunt îngrijite corespunzător. Pielea poate acumula ușor murdărie sau se poate crăpa dacă nu este curățată sau întreținută cu grijă. Dacă o tratezi și îngrijești cum trebuie, murdăria și materialele abrazive vor preveni zgârierea, contribuind la păstrarea aspectului pielii.

Dacă nu ești sigur cum să cureți corect scaunele auto din piele, poți începe prin a achiziționa necesarul de produse de la un magazin produse detailing auto. Apoi iată ce să faci:

Aspiră

Este un pas important pentru a elimina orice murdărie, praf, păr sau alte resturi. Acest lucru va preveni pătrunderea acestora în piele și să îi strice textura. Practic nu poți curăța bine scaunele din piele ale mașinii tale dacă sfârșești prin a zgâria materialul cu urmele de murdărie. Dacă ai posibilitatea utilizează un aspirator puternic pentru a fi sigur că nu a scăpat nici un colțișor, mai ales între pliurile scaunelor sau părțile din spate greu accesibile.

Aplică o soluție de curățare

Următorul pas este să aplici o soluție de curățare pe piele pentru a îndepărta orice urmă de pete și bacterii adunate în timp. Poți face asta cu solutii detailing auto exterior, sau să prepari una cu produse pe care le găsești în casă. Însă dacă ții la mașina ta, alege varianta sigură și verificată. Important e să verifici etichetele și să alegi produse ce nu conțin înălbitor sau amoniac, pentru că pot deteriora pielea.

Folosește o lavetă de microfibră

După primii doi pași, cu o lavetă moale din microfibră umezită în soluția de curățare începe să freci scaunele din piele. Ai grijă să nu aplici prea multă soluție, pentru că pielea prea îmbibată se usucă greu și poate mucegăi dacă nu este uscată corespunzător. Freacă orice pată pe care o poți vedea până dispare. Dacă pata nu este veche sau impregnată bine, ar trebui să se curețe ușor. Petele mai rezistente pot necesita ceva mai mult efort pentru a le curăța complet.

Șterge și usucă

Pentru scaunele din piele, este foarte important să le lași la uscare la aer peste noapte. În multe cazuri, acest lucru poate deforma pielea și poate provoca crăparea acesteia. Folosește o cârpă din microfibră și usucă bine pielea după spălare. Cheia este să elimini umezeala cât mai multă din interiorul materialului, încât să nu deterioreze materialul.

Dacă apare o pată, cheia este să o îndepărtezi cât mai repede. Dacă verși mâncare sau băutură, petele sunt inevitabile, dar cu cât le cureți mai repede cu atât mai bine.

Curățarea regulă a scaunelor din piele te ajută să te bucuri de ele o perioadă mai lungă de timp și să le protejezi de uzura provocată de folosirea intensă. Atât timp cât folosești soluțiile potrivite, pielea va oferi confort și estetică plăcută mașinii tale.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram