Cum să creezi un colț de lectură perfect în grădina ta

8 iunie 2023
Autor:
Content SEO

Îți dorești să te relaxezi în natură și să te bucuri de lectură în grădina ta? Ei bine, nu trebuie să călătorești departe pentru a găsi un colț de lectură perfect. Cu puțin efort și creativitate, poți transforma grădina ta într-un paradis al lecturii. Așadar, haideți să descoperim cum să creezi un colț de lectură perfect în grădina ta.

  1. Alege o locație potrivită

Primul pas în crearea colțului de lectură este să găsești o locație potrivită în grădină. Poți alege o zonă liniștită, departe de zgomotul străzii sau a vecinilor. De asemenea, poți căuta un loc umbros sau poți amplasa un baldachin sau o umbrelă pentru a te proteja de soare în timpul zilelor călduroase de vară.

  1. Creează o suprafață confortabilă pentru șezut

Pentru a te simți confortabil în timpul lecturii, asigură-te că ai o suprafață potrivită pentru șezut. Poți alege o bancă de grădină sau un set de scaune și masă pentru exterior. Dacă dorești un aspect mai rustic, poți opta pentru niște baloturi de paie acoperite cu pături moi. Nu uita să adaugi și câteva perne sau pernuțe decorative pentru un plus de confort.

  1. Plantează flori și plante aromatice

Pentru a aduce o notă de prospețime și parfum în colțul tău de lectură, plantează flori și plante aromatice în apropiere. Alege plante care au un miros plăcut, cum ar fi lavanda, trandafirii sau busuiocul. În plus, poți amplasa ghivece colorate cu flori în jurul spațiului de lectură pentru a-l înfrumuseța și mai mult.

  1. Creați umbrele naturale

Dacă zona în care dorești să creezi colțul de lectură este expusă în totalitate soarelui, este important să creezi umbre naturale. Poți planta arbori sau arbuști care să ofere umbră în timpul zilei. De asemenea, poți adăuga un pergament sau o grindă acoperită cu plante cățărătoare pentru a crea o umbră plăcută.

  1. Iluminare adecvată

Nu uita să previi și o iluminare adecvată pentru colțul de lectură. Dacă îți place să citești și seara, amplasează câteva lămpi de exterior sau lumânări decorative pentru a-ți asigura suficientă lumină. De asemenea, poți adăuga lămpi solare pentru a economisi energie și a crea o atmosferă romantică.

  1. Adaugă elemente decorative

Pentru a crea un colț de lectură perfect, nu uita să adaugi câteva elemente decorative. Poți folosi obiecte precum statuete, fântâni sau vaze cu flori pentru a adăuga un strop de personalitate în spațiul tău. De asemenea, poți amplasa niște rame foto cu imagini dragi sau citate motivaționale pe peretele din apropiere pentru a te inspira în timpul lecturii.

  1. Creați o bibliotecă în aer liber

Nu poate exista un colț de lectură perfect fără cărți. Creează o bibliotecă în aer liber prin adăugarea unor rafturi sau dulapuri pentru a-ți expune cărțile preferate. Astfel, vei avea acces la lecturile tale preferate chiar în grădina ta și vei crea o atmosferă plină de cărți și povești.

În final, creearea unui colț de lectură perfect în grădina ta depinde de gusturile și preferințele tale personale. Fii creativ și pune-ți amprenta asupra spațiului. Indiferent de dimensiunea grădinii tale, vei putea crea un colț de lectură relaxant și plin de farmec. Acum, ia o carte preferată și bucură-te de momente de relaxare și evadare în propria ta oază de liniște și frumusețe naturală.

Sursă articol: idei-practice.ro

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram