fbpx

Cum sa amenajezi dormitorul în 2021 – Ultimele tendinte

Fie că îți faci un dormitor nou sau îl renovezi pe cel vechi, trebuie să fii la curent cu ultimele tendințe apărute. Locuința este un aspect foarte important din viața unei persoane. Aici este locul în care ne petrecem cel mai mult timp, în care ne odihnim și în care consumăm timp de calitate cu familia și prietenii. Ținând cont de toate aceste motive,este normal să ne dorim ca ea să arate deosebit și să fie interpretată ca o extensie a personalității noastre.

Dintre toate încăperile unei locuințe, astăzi ne vom concentra mai mult pe dormitor. Dormitorul este locul în care ne reincarcam bateriile după o zi lungă, locul în care ne odihnim și relaxăm și locul în care ne trezim dimineața. Practic, de felul în care ne trezim dimineața depinde toată ziua.

Pentru a-și îndeplini caracteristicile funcționale și vizuale, în decorarea dormitorului trebuie să ții cont de câteva recomandări, ultimele tendințe apărute în 2021.

Patul este elementul central al dormitorului și are două utilități foarte importante: funcționalitatea și aspectul vizual. Practic, de calitatea lui, a saltelei și a lenjeriei de pat depinde odihna noastră, iar de locul în care este amplasat depinde aspectul întregii încăperi.

Lenjeria de pat, cuvertura și pernele sunt elementele esențiale din orice dormitor, datorită aspectului practic și al impactului vizual considerabil. Pe lângă ele , perdelele și covoarele sunt singurele țesături care conferă o dimensiune tactilă ambianței din dormitor.

Alege lenjerii de pat de calitate, cum sunt cele din bumbac și încearcă să armonizezi imprimeul și culorile acestora cu designul camerei. În general, paturile au cam aceleași dimensiuni, așa că poți opta pentru lenjerii de pat 140 x 200, de cea mai bună calitate de la C&C home. De asemenea, dacă nu știi de ce măsuri ai nevoie pentru alegerea lenjeriei de pat, poți consulta ghidul dimensiunilor lenjeriilor de pat disponibil.

De asemenea, ține cont și de tendințe, astfel dacă vrei să dai un aer rustic sau romantic dormitorului, alege lenjerii de pat cu imprimeuri florale, iar dacă vrei să realizezi un design clasic și minimalist, alege lenjeriile monocrome.

Lumina adecvată

În ultimii ani, camerele luminate în mod abundent sunt foarte dorite. Ai zice că în dormitor lumina nu contează pentru că aici dormi, însă nu este întocmai așa. Dormitorul este și oaza ta de liniște și colțul tău de relaxare, așa că este foarte important să te asiguri că adaugi câteva corpuri de iluminat potrivite și că perdelele și draperiile îți oferă intimitate și lumină în egală măsură.

Iluminatul din dormitor trebuie să creeze o atmosferă relaxantă, care să îți permită să întreprinzi diverse activități, precum cititul sau scrisul.

Fațetele din metal

În designul interior, metalul nu mai este doar practic, ci oferă și stil. Dacă în anii trecuți era folosit cu preponderență în baie sau bucătărie, acum a ajuns să fie în tendințe și pentru dormitor. Metalul precum bronzul sau cuprul au devenit o alegere tot mai deasă în rândul designerilor de interior. O lampă metalică se potrivește perfect în dormitor.

Unul dintre cele mai importante trenduri pe care anul 2021 le-a adus cu el constă în individualizarea locuinței în perfect acord cu personalitatea și ideile proprii. Ține cont de ce anume îți dorești tu și amenajeaza-ti dormitorul astfel încât să te simți cât mai confortabil.

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/casa-camin-arhitectura-design-interior-1454806/