Cum sa alegi o firma de contabilitate potrivita afacerii tale?

simconta.ro

Dezvoltarea diverselor afaceri in numar tot mai mare reprezinta un aspect definitoriu al societatii actuale. Cele mai creative si inspirate idei capata o popularitate apreciabila pe piata, in acest mod si evolutia fiind asigurata. Insa totalitatea problemelor de natura fiscala si administrativa poate interveni in cele mai inoportune momente, creand consecinte serioase de regres a firmei.

Astfel de probleme pot fi gestionate de o firma de contabilitate care lucreaza cu compania ta si care sa dea dovada de profesionalism si eficienta in cadrul activitatii ce o desfasoara. Daca abia ai dat startul unei afaceri care se anunta a fi destul de profitabila, este esential sa ai in vedere faptul ca exista anumite criterii esentiale care sa te ajute sa iei o buna decizie in ceea ce priveste alegerea unei firme de contabilitate potrivite.

Experienta

Indiferent de recomandarile venite din partea cunoscutilor sau altor sfatuitori referitor la aceasta alegere, este mai mult decat important sa tii cont de faptul ca experienta este primul aspect care ar trebui sa faca diferenta. Un astfel de domeniu impune o foarte buna adaptare din toate punctele de vedere, dar si o capacitate de stapani cunostintele intr-o maniera cat mai practica.

Cu o experienta de peste doua decenii, firma de contabilitate care isi prezinta pachetul de servicii pe site-ul www.simconta.ro a demonstrat ca eficienta si performanta reprezinta atributele principale care dezvolta o societate comerciala atunci cand partenerii contabili respecta criteriile fundamentale de functionare.

Consultanta

Nu doar munca efectiva ce este realizata in cadrul unei firme de contabilitate primeaza. O importanta deosebita o reprezinta calitatea consultantei pe care o ofera.

In acest sens, este necesar a se verifica daca viitorul cabinet contabil pe care il veti angaja dispune de juristi si contabili profesionisti care sunt pregatiti sa ofere consiliere de natura administrativa, legislativa, contabila si financiara. Consultanta are un rol considerabil in prevenirea luarii unor decizii mai delicate care pot afecta ulterior bugetul firmei, culminand chiar cu falimentul in situatii mai grave.

Localizarea

Desi, in prima faza, nu pare tocmai important sa oferim o asa mare importanta acestui aspect, este necesar a se cunoaste ca cel putin de cateva ori pe luna ti se solicita sa te deplasezi la firma contabila in vederea semnarii ori completarii unor documente.

Colaborarea in sfera online nu are capacitatea de a acoperi toate necesitatile ce survin de-a lungul timpului. Asadar, este foarte indicat sa te orientezi catre o zona care iti poate fi accesibila de fiecare data cand ti se impune sa ajungi la biroul de contabilitate.

Recomandari

Recomandarile, precum si recenziile legate de activitatea unei anumite firme iti pot oferi o mai buna clarificare asupra diverselor aspecte legate de existenta sa. Cele mai insemnate sunt recomandarile venite din partea unui profesionist care a colaborat cu astfel de companii si care poate oferi detalii relevante.

Acreditarea de la organismele in domeniu

Atat in Romania, cat si in cadrul Uniunii Europene, exista anumite corpuri si organisme de contabilitate care pot acredita activitatea unei firme de contabilitate in functie de actiunile pe care le desfasoara. Autorizarea din partea acestor organisme se poate face foarte simplu pentru ca tu sa stii in mod cert care sunt standardele pe care le respecta o anumita firma.

Cumularea acestor conditii in ceea ce priveste alegerea unei unei firme partenere de contabilitate este foarte importanta in sustinerea continuitatii activitatii. Cei interesati pot accesa si www.simconta.ro pentru mai multe detalii despre serviciile oferite.