Cum sa alegi culoarea gresiei si faiantei?

 

Primavara este si momentul in care multi proprietari de locuinte incep sa isi renoveze locuintele. Este bine stiut faptul ca un profesionist poate sa te ajute sa gasesti cele mai bune solutii in materie de amenajari interioare, sa folosesti cele mai bune materiale pe care sa le cumperi la cel mai bun pret. Dar, daca realizezi amenajarile interioare pe cont propriu atunci ai nevoie atat de inspiratie cat si de informatii despre noile trend-uri aparute in materie de culori si stiluri.

Atunci cand vine vorba despre alegerea unei culori potrivite pentru gresie si faianta de multe ori te poti simti coplesit de multitudinea de modele si culori. Oferta de pe piata este una foarte bogata iar in momentul in care trebuie sa alegi culoarea potrivita trebuie sa tii cont de numerosi factori astfel incat sa fie o alegere inspirata pentru casa ta.

 

Cum se alege gresia si faianta pentru casa?

 

Alegerea este complicata si din motivul ca o data montata gresia si faianta te vor servi pe termen lung. Dar, daca te organizezi atunci vei sti cum sa faci o alegere potrivita pentru casa ta. Ca regula generala, pentru baie poti sa optezi pentru culori reci iar pentru bucatarie poti alege niste nuante calde insa, daca ai alte preferinte atunci acest lucru nu inseamna ca nu poti incalca aceasta regula. In ultima vreme, s-a popularizat foarte mult gresia mata dar si aici sunt o multime de optiuni din care sa alegi. Ai putea descoperi nuante care nici nu stiai ca iti plac sau ca se potrivesc ca o manusa intregului design interior.

Atunci cand alegi gresia si faianta potrivite pentru casa ta primul lucru la care trebuie sa te gandesti este spatiul pentru care este destinat. Fiecare spatiu are propriile sale caracteristici iar astfel trebuie sa iei in calcul luminozitatea si marimea incaperii respective. De exemplu, in baie te poti bucura si de lumina naturala daca exista o fereastra sau, in alte cazuri trebuie sa te multumesti cu lumina artificiala. Daca pui gresie si faianta in culori inchise intr-un spatiu redus ca dimensiune atunci din punct de vedere vizual va parea si mai mic. Culorile deschise sunt cea mai potrivita alegere in acest caz.

Apoi, un alt factor important de care trebuie sa tii cont este rolul. Daca planuiesti sa folosesti balconul ca o prelungire a living-ului atunci poti opta pentru o gresie in culori neutre. Gresia o folosesti pentru a prelungi spatiul si sa creezi unitate intre cele doua tipuri de design. Daca holul are deschidere spre living atunci alege o gresie deschisa la culoare pentru a oferi senzatia de continuitate a intregului design.

Atunci cand alegi greie si faianta poti sa tii cont si de nuantele mobilierului sau aparatelor electrocasnice din bucatarie.

 

Combinatii de culoare si stil de design interior

 

Alegerea gresiei si faiantei potrivite se poate face si in functie de stilul de design interior abordat, clasic, rustic, elegant sau modern. Poti sa creezi si combinatii de culori insa, in acest caz nu trebuie sa existe mai mult de trei intrucat daca folosesti mai multe imaginea de ansamblu va fi destul de incarcata si design-ul va parea obositor pentru ochi.

Asadar, atunci cand alegi gresie si faianta potrivite pentru casa ta, trebuie sa te orientezi sa respecte aceste cateva reguli importante.