Cum sa alegi costume de inot pentru competitie? Informatii oferite de JAKED Romania

17 iulie 2019
Autor:
IXPR DEVELOPMENT& CONSULTING SRL

Cum sa alegi costume de inot pentru competitie? Informatii oferite de JAKED Romania

 

Pasiunea pentru inot trebuie incurajata inca din primele momente in care exista inclinatia pentru a practica un sport. Inotul este un sport care dovedeste foarte multe beneficii asupra sanatatii si asupra starii generale de bine a persoanei. Totusi, participarea la o competitie sportiva nu se poate face fara a se purta un echipament omologat de federatia internationala de natatie. 

 

Pregatirea pentru competitiile de inot inseamna multe ore petrecute la antrenamente, performanta, dar si utilizarea unor echipamente adecvate care faciliteaza performanta. Pentru multe persoane, in special parinti, alegerea unor costume de inot pentru competitie se bazeaza, in general, pe indicatiile antrenorului. Alegerea unui echipament pentru competitii sportive, asa cum este si inotul trebuie sa se bazeze pe unele elemente, criteriile principale fiind experienta inotatorului, compresivitatea costumului, compozitia materialului, confortul pe care trebuie sa il ofere sportivului si in ultimul rand criterii ce tin de estetica.

jaked costume baie inot competitii

Cum sa alegi un echipament pentru inot? 

 

Pentru a alege costume de baie pentru competitii sportive luati in calcul ca acestea sa scada frictiunea cu apa si sa fie durabile. Astfel, ele trebuie sa ofere libertate de miscare, sa contribuie la o forma hidrodinamica, materialul sa nu opuna rezistena apei, dar sa aiba  rezistenta crescuta la apa cu cloruri. 

De asemenea, trebuie sa indeplineasca toate standardele codurilor de inot: un spate deschis si o deschizatura inalta. Un tanar inotator expert va folosi un slip de tip jammer special conceput pentru competitii, oferind hidrodinamism si o sustinere importanta a musculaturii pentru a favoriza alunecarea. 

Un echipament adecvat va favoriza timpii de inot prin rezistenta redusa la apa si obtinerea unei performante mai ridicate. Aceste costume de inot trebuie sa fie confortabile si create din materiale de calitate (carbonul este cel mai recomandat la ora actuala, intrucat ofera o rata de compresie necesara cresterii ergonomiei) pentru a favoriza inregistrarea performantelor ridicate. De asemenea, costumul de inot trebuie sa fie potrivit formei corpului, de aici nevoie de costume de baie modelatoare.

La competitiile de natatie sunt utilizate costume de tip jammer pentru baieti si barbati si costume intregi de tip spate deschis sau spate inchis pentru fete si femei. Costumele cu picior intreg sau trei sferturi sunt utilizate pentru competitii in ocean sau mare, ape sarate, in general. Dincolo de a indeplini criteriile tehnice necesare, acestea sunt estetice, dar accentul cade intotdeauna pe utilitatea costumelor.  

 

Materialul din care este confectionat un costum de inot 

 

Pentru foarte multi sportivi echipamentul de inot poate sa fie considerat si un talisman norocos, asadar, materialul din care sunt fabricate echipamentele trebuie sa fie de calitate, din acest motiv antrenorii recomanda costumele din carbon sau produse compozite de durabilitate superioara, dar care suporta ergonomia corpului.  costum baie inot jaked - accapulco

Inotul este un sport care nu necesita investitii foarte mari in echipamente, intrucat ai nevoie doar de un costum de baie, ochelari pentru inot, casca, prosop si papuci. Pe langa cele mentionate mai sus, un costum de inot pentru competitii sportive se alege si in functie de culoare intrucat fiecare club se distinge astfel. In general, aceste preferinte sunt enumerate de antrenorul care se ocupa de fiecare detaliu in parte pentru echipa de inot constituita. 

 

Unde poti sa gasesti cele mai bune costume de inot pentru competitii? 

 

In momentul achizitionarii unui echipament pentru inot este recomandat sa ai pregatite mai multe costume. Aceasta este o masura utila intrucat atunci cand sportivul participi la mai multe probe de natatie intr-o singura zi, nu poti sta cu costumul ud pe corp, iar sa il dezbraci si sa il reimbraci ar fi practic imposibil. 

Unde gasesti cele mai bune costume de inot  pentru competitii?

 

In general, cele mai bune costume de inot se gasesc in magazinele specializate online sau fizice. Acestea nu se achizitioneaza niciodata din magazine obisnuite, de masa,  intrucat acele modele sunt fabricate pentru a raspunde altor necesitati decat cele de stil. Pentru o competitie de inot este recomandat sa te adresezi magazinelor specializate si sa consulti detaliile despre produsele comercializate, astfel incat sa te bucuri de confort dar si de un costum de inot care sa intruneasca toate conditiile necesare. Cu siguranta daca ai acordat atentie la cele spuse anterior vei reusi sa alegi un costum de inot adecvat pentru a-ti sustine performanta. 

 

Daca esti in cautarea unui costum de inot pentru competitii ne gasesti pe Jaked.ro 

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram