Cum sa alegi chiuveta de bucatarie

Un element crucial in amenajarea sau reamenajarea bucatariei tale este chiuveta de bucatarie, acesta este un obiect sanitar foarte important cand vine vorba de bucataria ta.

Chiuveta de bucatarie este utilizata pentru a spala legumele, fructele, vasele si tacamurile, deci trebuie sa ai un chiuveta care NU imprastie apa prin bucatarie si care sa aiba un sistem de scurgere bun.

Astfel daca vrei sa speli bine cratitele, oalele si tigaile mai mari trebuie sa ai o chiuvta adanca si incapatoare.

Cand vine vorba de a alege chiuveta de bucatarie potrivita pentru tine, atunci trebuie sa fi atent la cateva elemente si criterii dupa care sa faci alegerea corecta. Iata mai jos cateva elemente de care sa ti cont cand alegi chiuveta potrivita.

Evita sa alegi o chiuveta la pachet cu o baterie. De multe ori producatorii si distribuitorii incearca sa iti bage pe gat chiuveta impreuna cu bateria. Sfatul nostru este sa le alegi separat pentru a face cea mai buna alegere.

Sunt 3 tipuri de montaj pentru chiuveta ta:

1. Montaj pe blatul mobilei – este un tip de montaj de care nu vei avea nevoie de sprijin pentru chiuveta, astfel marginile chiuvetei vor acoperi blatul. Este o metoda excelenta de a monta chiuveta. Este mai greu sa cureti blatul daca chiuveta este montata pe el.

2. Montaj sub blat – se amplaseaza chiuveta sub blatul de bucatarie pentru ca marginile sa se potriveasca la fix cu cele a chiuvetei.

3. Farmhouse – este o metoda de montare folosita de ceva vreme care include folosirea aceluiasi material pentru chiuveta si mobila.

 

4. Montaj reversibil – este utila pentru chiuvetele asimetrice pentru ca se poate plia cu orice model de mobila fata de perete.

Trebuie sa mai fim atenti si la dimensiunea golului de incastrare – este un aspect important dupa care sa ne ghidam cand alegem chiuveta dorita pentru dimensiunile mastii de mobila din bucatarie. Astfel fie alegi chivueta pe dimensiunea blatului fie faci blatul pe comanda de la dimensiunea chiuvetei.

Descopera intreaga gama de chiuvete de bucatarie   pe site-ul nostru unde poti vedea diverse tipuri de chiuvete moderne. Aici poti gasi chiuvete din silgranit BLANCO dar si chiuvete BLANCO din inox.