Cum să alegeți salteaua potrivită pentru durerile de spate? - Ce zic specialiştii de la Drimus.ro?

26 august 2023
Autor:
SEO MARKETING AGENCY SRL

Somnul este unul dintre cele mai importante lucruri care contribuie substanţial la menţinerea unei sănătăţi fizice optime, cât şi la un echilibru mental adecvat. Multe persoane încearcă să doarmă în fiecare seară cel puţin 7 - 8 ore, însă doar un procent foarte mic reuşeşte să se bucure de un somn satisfăcător.

Durerile de spate reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme întâlnite, acestea fiind cauzate în general de saltea. Specialiştii în domeniu recomandă ca această piesă esenţială pentru un somn odihnitor să fie schimbată o dată la 6 - 8 ani, deoarece îşi poate pierde din fermitate şi se poate deteriora, lucru ce va creşte considerabil riscurile de a avea dureri de spate.

Având în vedere aceste lucruri, selectarea unei saltele care să se potrivească cu preferinţele personale de fermitate şi confort vă va ajuta să vă bucuraţi din nou de un somn odihnitor şi de o viaţă lipsită de dureri.

Pe Drimus.ro găsiţi un număr impresionant de saltele ortopedice, de cea mai înaltă calitate, acestea fiind cele mai recomandate modele de către specialişti pentru cei ce se confruntă cu probleme şi dureri de spate supărătoare.

Cum să alegeţi cea mai bună saltea pentru a combate durerile de spate?

Durerile de spate sunt cauzate în mare măsură de saltea şi de calitatea acesteia, de aceea va fi esenţial să alegeţi un model ortopedic care să vă satisfacă nu doar din punct de vedere al confortului, ci şi al suportului pe care îl oferă corpului. Selectarea unei saltele potrivite nu este o acţiune dificilă, mai ales dacă luaţi în considerare următoarele criterii:

1.     Structura saltelei

Salteaua potrivita pentru durerile de spate are o structură alcătuită de cele mai multe ori din arcuri clasice sau pocket memory.

  • Arcuri - saltelele cu structura realizată din arcuri sunt unele dintre cele mai des intalnite şi populare modele de pe piaţa de profil. Datorită arcurilor metalice interconectate, veţi avea oportunitatea de a vă bucura de o rigiditate excelentă şi un confort ridicat, totul la un preţ de achiziţie accesibil.
  • Pocket memory - o alegere excelentă pentru cei ce au dureri de spate, saltelele pocket memory sunt similare cu cele cu arcuri, diferenţa principală dintre acestea fiind aceea că sistemul pocket are arcurile împachetate individual în spumă cu memorie. Acest lucru va oferi, pe lângă o distribuţie mai bună a greutăţii corpului şi o presiune mai mică asupra coloanei vertebrale, o izolare mai bună a mişcărilor. Astfel, partenerul dumneavoastră nu va mai fi deranjat noaptea atunci când vă întoarceţi sau vă mişcaţi, oferindu-vă astfel amândurora un somn odihnitor şi liniştit.

2.     Fermitatea

Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ţineţi cont este rigiditatea saltelei. Acest factor va influenţa în mod decisiv suportul şi confortul în timpul somnului. Pentru a elimina durerile de spate, va fi esenţial să alegeţi o saltea cu rigiditate medie sau medie spre tare, putându-vă bucura în acest fel de o poziţie a coloanei vertebrale corectă.

3.     Dimensiunea

Dimensiunea patului va dicta mărimea saltelei pe care doriţi să o achiziţionaţi. Pe Drimus.ro aveţi la dispoziţie o gamă foarte variată de saltele ortopedice, cu dimensiuni foarte variate, lucru ce vă va oferi oportunitatea de a selecta modelul ideal atât pentru patul matrimonial, cât şi pentru cele single. În cazul celor duble, cele mai des întâlnite dimensiuni sunt 140, 160 şi 180 lăţime cu 200 cm lungime.

De asemenea, grosimea este un alt factor pe care trebuie să îl luaţi în considerare, deoarece acest criteriu va influenţa substanţial confortul şi longevitatea saltelei. De exemplu, utilizatorii care au o greutate mai ridicată vor trebui să se îndrepte către o saltea mai groasă, acest lucru fiind necesar pentru a avea parte de un suport al corpului adecvat, dar şi de o distribuţie a greutăţii mai bună.

Somnul are o influenţă substanţială asupra productivităţii zilnice, dar şi asupra sănătăţii fizice şi mentale. Având în vedere că o persoană obişnuită îşi petrece aproximativ 1/3 din viaţă dormind, va fi esenţial să alegeţi o saltea care să vă ofere cel mai înalt nivel de confort şi suport.

Meritaţi o viaţă lipsită de dureri de spate, de aceea alegeţi o saltea ortopedică de pe Drimus.ro şi bucuraţi-vă de un somn odihnitor, de calitate.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram