Cum reducem timpul de incarcare a site-ului

Dupa cum probabil stii deja – viteza de incarcare a site-ului tau este un factor important de clasare a site-urilor in rezultatele de cautare Google si determina direct prima impresie si experienta de utilizare de pe site.

Orice motor de căutare dorește să ofere utilizatorilor o experiență extraordinară a utilizatorilor, la fel ca Google, iar un site rapid îmbunătățește calitatea site-ului general și crește satisfacția utilizatorilor. Toată lumea merită o experiență web rapidă. Unele dintre următoarele sfaturi sunt bine implementate de SEOmoz, dar le voi explica oricum din cauza utilității lor generale

a) Serverul
Alegerea unei găzduări potrivite pentru afacerea dvs. este primul pas în a începe un site web. Gazduirea cu o configuratie profesionala poate fi de mare ajutor. Aici puteți găsi câteva sfaturi bune despre alegerea găzduirii.

1. Browser caching

Este important sa activezi aceasta optiune pe site-ul tau pentru ca browserele sa stocheze fisierele de tip HTML/CSS/Javascript pentru ca a doua oara cand un user intra pe site – el sa aiba deja stocat in browser fisierele importante.

2. Activeaza Gzip compression

“Gzip este cea mai populară și eficientă metodă de comprimare disponibilă în prezent și, în general, reduce dimensiunea răspunsului cu aproximativ 70%. Aproximativ 90% din traficul de Internet de astăzi călătorește prin browsere care pretind că acceptă gzip”, spune Yahoo.

Gzipping reduce dimensiunea răspunsului HTTP și ajută la reducerea timpului de răspuns. Este o modalitate ușoară de a reduce greutatea paginii. Puteți să o activați prin adăugarea următorului cod în fișierul .htaccess:

utilizați următorul cod PHP în partea de sus a fișierului dvs. HTML / PHP:

<? php dacă (substr_count ($ _ SERVER [‘HTTP_ACCEPT_ENCODING’], ‘gzip’)) ob_start (“ob_gzhandler”); altceva ob_start (); ?>

O rețea de difuzare a conținutului (CDN) este o colecție de servere web distribuite în mai multe locații pentru a furniza conținut mai eficient utilizatorilor. Serverul selectat pentru difuzarea conținutului unui anumit utilizator se bazează în mod obișnuit pe o măsură a proximității rețelei. De exemplu, serverul cu cele mai puține hamei de rețea sau serverul cu cel mai rapid timp de răspuns este ales. După cum puteți vedea în imaginea de mai sus, acesta se încarcă de pe servere diferite, bazate pe regiunea vizitatorului. Puteți compara hostingul CDN cu web hosting standard aici.

Ghid SEO 2019 – Optimizarea linkurilor interne

CUM SA IMBUNATATESTI VITEZA DE INCARCARE A SITE-ULUI

Ghid SEO 2019 – Optimizarea On Page