Cum putem preveni escarele?

22 decembrie 2016
Autor:
Touch Media

Persoanele imobilizate sunt cele care pot suferi de escare, acestea fiind o consecinta a neglijentei in ingrijirea acestora, fiind nevoie permanenta de schimbare a pozitiei, desigur in limitele permise de boala pe care o are, stare de coma, dementa, imobilizare dupa fracture, arsuri sau interventii chirurgicale, acestia au nevoie de exercitii usoare de intindere pentru a pune sangele in functiune. Un rol foarte important in prevenirea escarelor il au saltelele antiescare, deoarece permit schimbarea punctelor de sprijin ale pacientului imobilizat, normalizaeaza fluxul sanguin si in felul acesta reduce semnificativ riscul de dezvoltare al escarelor.

Ce sunt escarele si cum le putem trata? Escarele sunt leziuni la nivelul pielii si tesutului invecinat ce sunt cauzate de lipsa oxigenului , ca urmare a comprimarii vaselor de sange din zona respectiva, rezultatul reprezinta moartea celulelor, lezarea pielii si formarea de ulceratii. Partile cele mai afectate ale pielii sunt fesele, soldurile, spatele, gleznele, coatele, umerii, urechile si chiar partea din spate a capului, de aceea este recomandata o saltea antiescare si un tratament riguros pentru tratarea escarelor.

Prevenirea escarelor este o modalitate de a ajuta pacientul sa nu treaca prin durerile si disconfortul creat de acestea.

Toate drepturile rezervate - LA TROMPETTE COMMUNICATION S.R.L.

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram